Свободно време

Марс премина в Рак – емоциите надделяват

За какво да внимаваме

27.03.2023г. / 13 33ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

На 25 март Марс премина от знака на Близнаци в Рак. Планетата на войната и огъня беше в Близнаци седем месеца. Рак е воден знак, който е известен със своята емоционалност. Движейки се през този знак, Марс ни прави по-смели в емоциите ни. Марс ще се задържи така до 20 май.

Ракът е известен с това, че е грижовен към дома и другите. Този транзит обаче иска да ни напомни за грижата и състраданието най-напред към себе си.

Изборът на цветове в облеклото говори много за личността ви

Транзитът на Марс в емоционален воден знак, какъвто е Ракът, ще бъде емоционално увеселително влакче за мнозина. Възможно е да сме по-раздразнителни, да искаме да влизаме в спорове. Ще сме склонни да приемаме нещата твърде лично. Става въпрос за дълбоко вкоренените емоции, които могат да бъдат разпалени. Въпреки това, енергията на този транзит не е толкова лоша, колкото ни изглежда. Можем да я използваме за да поддържаме всичко в живота ни да расте и да върви напред.

Таро карти за април за всяка зодия

Марс в Рак може да бъде нежен понякога, но ще покаже на света твърда външност и може да каже много силни думи, когато е ядосан. Следователно можем да използваме това време, за да разберем чувствата си и да се свържем с любим човек. Някои вероятно ще обърнат внимание на дома си и на това да направят обновление в него, ремонт.

По отношение на работата ще вършим делата си според собствения си график. Ракът се движи настрани, което означава, че има свой уникален маниер и творчески способности. Тъй като се управлява от Луната, която диктува емоциите, когато Марс е в Рак, нашите настроения обикновено са в съответствие с лунния цикъл.

Как да балансираме блокираната гърлена чакра

В един обикновен ден ще се опитаме да бъдем пасивни, агресивни, но Луната може да надделее над чувствата ни и да разкрие нашите бурни емоции. От друга страна ще бъде важно да се вслушаме в думите и да се вгледаме в действията на другите, за да вникнем повече в това какво искат да постигнат. Ракът е манипулативен знак, затова е важно да се пазим от манипулациите на другите.

Транзитът на Марс ни кани да не се притесняваме да освободим натрупаната енергия, като си поплачем добре например. По време на пълнолунието във Везни на 6 април, емоциите ни може да заемат връх. Спорт, медитация, релаксираща вана, плуване, градинарство, ще ни помогнат да балансираме духа и тялото си.

Любовен хороскоп за април

Още ключови моменти свързани с този транзит – Марс и Меркурий се „срещат“ на 8 април, придавайки дързост на думите ни. Ретроградният Меркурий започва на 21 април и завършва на 14 май. Марс в Рак ще добави темпераментно и емоционално измерение към двата транзита. Марс е в хармония с Уран на 29 април, което ни позволява да предприемем нови подходи към целите ни. Марс и Нептун се изравняват на 15 май, което ни кара да се чувстваме блокирани и неспособни да продължим напред. Не бива да позволяваме на страха да ни спира.

Снимка: iStock

Коментирай