Свободно време

„Разобличен“ – Кристен Калихан

От авторката на „Идол“, „Мениджърът“ и „Изкушението“

03.04.2023г. / 10 26ч.
Аз жената
„Разобличен“ – Кристен Калихан

Брена

Има хора, които знаят точно как да ме вбесят... А един конкретен басист е майстор в това. Рай Питърсън е забавен, талантлив и адски секси, но двамата не можем да изкараме повече от десет минути, без да се скараме. За да успяваме да работим заедно, просто се игнорираме.

Но Рай чу едно мое признание, направено в момент на слабост. И сега мъжът, за когото се опитвам да не мечтая от години, ми предлага... себе си. И не бих могла да устоя...

Рай

Брена Джеймс е единствената, която не мога да имам... и която не ми излиза от ума. А тази жена ме мрази.

Опитвах се да стоя настрана... докато не чух, че е самотна колкото мен... и има нужда някой да я прегръща, докосва, целува... Не мога да отричам истината повече. Искам аз да съм този, който ще ѝ даде това, за което копнее.

Уговорката ни беше друга... но от първия момент Брена преобърна целия ми свят. И настана пълен хаос. Никога преди не съм ѝ показвал, че може да ми вярва. Но сега трябва да ѝ докажа, че ни е писано да сме заедно...

Кристен Калихан е носител на две награди Romantic Times Reviewer’s Choice, трикратно номинирана за наградата „РИТА“. Калихан е позната на българските читатели с „Идол“, „Мениджърът“ и „Изкушението“. Живее във Вашингтон със съпруга и двете си деца.

Откъс

В живота на всяка жена идва момент, когато всяка от приятелките ѝ намира мъжа на своя живот и много скоро всички се оказват по двойки. Гълъбчетата си разменят интимни погледи и закачки, а ти ги гледаш, недоумяваш и си казваш: „Какъв кошмар! Ще гаврътна набързо едно силно питие и изчезвам!“
Не се изказах много добронамерено, но точно така се чувствам в момента.
Няма как да не ви се е късало сърцето, докато сте гледали Адам Сандлър да реве „Love Hurts“ във филма „Сватбеният певец“. Дали и аз не съм като него? Дано не.
Не че не вярвам в любовта. Всеки ден съм свидетел на ослепителната ѝ прелест и на щастието, с което дари приятелите ми. Вярвам в любовта, но години наред ходих по срещи в търсене на голямата искра и попадах само на прелитащи светулки. Писна ми да чакам.
Пък и съм ужасно заета.
Скапана съм, но се отправям към любимия ми квартален бар, защото душата ми крещи за джин с тоник.
Добре че Джулс – моята все още необвързана и съответно непрехласната по партньор приятелка – ме чака в ъгловото сепаре. В четвъртък вечер заведението е претъпкано с млади хора, които искат да се поотпуснат или ако имат късмет, да си намерят някого за чукане. За съжаление, аз съм приключила със свалките. Те не ми носят нищо повече от раздразнение и разочарование. Нещо като да си вземеш прехваления специалитет на вечерта и да заспиш с киселини в стомаха.
- Здрасти! Вече поръчах – усмихва се Джулс.
От три години работим заедно и добре знае кое е любимото ми питие. Иде ми да я целуна, че ми е спестила чакането за мечтания джин.
- Джулс, ти си моята суперприятелка!
- Знам. Защо си толкова унила?
- Бях на вечеря с Джакс, Стела, Софи, Скоти... – Вдигам пръст, за да ѝ попреча да коментира и добавям: – Плюс Килиан и Либи.
Джулс сбръчква нос.
- Ясно. В гнездото на влюбените.
С Джулс работим за „Кил Джон“, най-знаменитата група в света – аз съм пиар, а тя е асистентка на Скоти.
Китаристът и главен вокалист Килиан е мой братовчед и е женен за Либи – също страхотна певица. Джакс, другият вокалист и китарист, живее с гаджето си Стела, която отговаря за благотворителната ни дейност. Мениджърът Скоти е женен за фотографката на групата Софи. Тя се занимава и с медиите. Обичам момчетата и дамите на техните сърца. Те са моите най-близки приятели. Това не означава обаче, че не се случва да ми лазят по нервите.
Отпивам голяма разхлаждаща глътка джин и въздишам отегчено. Джулс разбърква розовото си мартини с червени боровинки и пита:
- Как се озова сама сред тях? Къде бяха Рай и Уип?
Уип е барабанистът. Той е мило момче, но все повече се усамотява. Струва ми се, че и той като мен се чувства неловко сред влюбените двойки.
- Уип е настинал и не иска да сее зараза.
- А Рай?
Рай. Басистът. Трънът в петата и душата ми, от когото не мога да се отърва. Десет минути с него, и откачам. Така и не сме намерили начин да сложим край на взаимната си неприязън.
- Имаше среща. Ако можем да наречем „среща“ поредната му случайна свалка. Не ме интересува с кого е и какво правят, но не е редно да поставя секса пред семейните сбирки на групата. Ние сме едно голямо семейство, което сами сме създали. Аз, лично, не държа Рай да е един от фамилията, но другите членове го обичат и за добро или лошо, той е част от нея. Би трябвало да присъства на вечерите ни. – Надигам чашата и си налагам да не мисля за него и да не ме вбесява дори когато го няма. – Да не би пък да му завиждам, а, Джулс?
Как можах да го кажа! Джулс се усмихва и пъстрите ѝ очи ме поглеждат съчувствено. Струва ми се, че целият бар ни слуша – налудничаво усещане, тъй като никой не ни обръща внимание.
- Не ме разбирай погрешно, Джулс. Не завиждам на сексуалния му живот. Съвсем не.
Тя се подсмихва.
- И все пак, ако търсиш секс, попаднала си на правилното място. Този бар е царството на петимните ергени. Изречи думичките „шеметен секс“, и готово!
Джулс е красива като момиче от корица на списание – с пясъчно руса коса, високи скули и сочни устни. Аз пък съм чест обект на внимание от страна на бизнесмените – може би защото обичам тесните поли, тънките, високи токчета и елегантните конски опашки. Артистичният тип мъже не знаят как да се държат с мен, което е доста нелепо, тъй като животът ми минава сред музиканти, продуценти и хора на изкуството. Така или иначе винаги мога да се уредя с чукане, но шеметният секс е под въпрос. Забождам със сламката резенчето лимон и питам:
- Джу-Джу, ти да не би да вярваш в такъв секс?
- Не ти ли се е случвало?
Във въпроса ѝ се прокрадва известно съжаление и може би с основание.
- А на теб? Говоря за истински, убийствен, побъркващ, всепомитащ секс?
Джулс въздиша.
- Май не. Имала съм хубав, но не и трансцедентален секс.
Навеждам се над масата и казвам:
- И аз съм имала хубав секс, но в повечето случаи мъжът не знае какво точно прави. Блъскане, пуфтене и никакво удоволствие.
- Дали да не опитаме с жени?
Поклащам глава.
- Това, че сме еднакво устроени, не ни дава никакво предимство и не съм убедена, че и със себеподобните си ще ахкам при оргазъм.
Някой в съседното сепаре, изглежда, ме чу и се задави с питието си. Учудвам се, тъй като това е Манхатън и ако не можеш да преглътнеш случайно дочут откровен разговор, мястото ти определено не е тук. Сексуалността ми не ме притеснява. Гравитирам към връзките с мъже, но привлекателността е флуидна и смятам, че не е фиксирана само върху един пол.
- Джулс, някои жени са себични и небрежни като мъжете. Няма златно правило за шеметен секс.
Приятелката ми ме поглежда учудено.
- Не знам дали да завиждам на опита ти, или да съм благодарна, че ми липсва.
Усмихвам се.
- Какъвто и да е полът и сексуалната ориентация, всички страдаме от едни и същи неудачи и минаваме през еднакви гадости в опитите си да намерим щастие.
- Ще рече, че сме обречени – въздъхва Джулс и се обляга назад.
Уморена съм и краката ме болят от обувките на висок ток, с които съм от осем часа. За кой ли път се заричам да зарежа високите токчета. От друга страна, те са моето оръжие – щит срещу един безмилостен бизнес.

На книжния пазар от 11 април 2023 г.
Обем: 248 стр.
Издателство: „Ера“
ISBN: 978-954-389-726-1
Корична цена: 18 лв.

Коментирай