Свободно време

Ретрограден Меркурий в Телец на 21 април – на фокус са парите

Не бива да започваме нищо ново

21.04.2023г. / 11 11ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

На 21 април, планетата на мисълта и комуникацията – Меркурий, става ретроградна в земния знак Телец. Така ще се задържи до 14 май. Ретроградният Меркурий винаги ни насочва към миналото и към това как общуваме с другите, а и със себе си. Освен това, всяка ретроградна фаза на планетата се свързва с проблеми от технически характер, проблеми с изпращането на имейли например, разваляне на техника. Възможно е да има забавяния на проекти, пътувания да бъдат отменени.

Когато Меркурий се движи ретроградно през Телец, той се насочва към областите от живота, които Телецът управлява, като финанси, ценности, притежания и основни нужди. Възможно е да изпитаме финансови неуспехи, да сме по-загрижени относно физическата или емоционалната си сигурност, да ни е трудно да организираме ежедневието си.

Разбира се, винаги има нещо добро, което можем да вземем и от ретроградния Меркурий. Ретроградността в зодиакалния знак Телец е чудесно време да разгледаме навиците си за харчене/спестяване например и да преценим къде са необходими промени.

Ако не сме доволни от посоката, в която се движим, това е моментът да преразгледаме плановете или пътищата, с които сме експериментирали в миналото, за да видим дали имат повече смисъл. Този ретрограден период може да доведе до дълбока яснота.

През април месец се пада първата ретроградна фаза на планетата. Следващите са през месеците август-септември и декември-януари 2024-а. Докато всяка ретроградност засяга всички зодиакални знаци, знакът, към който всяка ретроградност попада, най-много усеща тази енергия. В периода 21 април – 14 май земните знаци Козирог, Телец и Дева ще бъдат най-засегнати от ретроградния Меркурий.

Но Телецът, както знаем, е силно свързан с материалното. Ретроградният Меркурий в Телец означава, че ще бъдат засегнати финансите на всички зодии в зодиака. Фокусът ще бъде върху бизнеса и кариерата, а не толкова върху любовния ни живот. Периодът е особено предизвикателен за зодии като Телец и Близнаци, тъй като умовете им ще се колебаят между придобиването на контрол над финансите им и борбата с желанието да се похарчат пари за скъпа ваканция или луксозни вещи.

Останалите зодиакални знаци (както и вече споменатите) да обърнат внимание на работата, тъй като там са възможни някои промени. Но ретроградният период би могъл да бъде период на трансформация, създаващ възможности за подобряване на финансите и предвещаване на късмет. Важно е да не бързаме, ако е възможно да не подписваме важни документи.

В периода на ретроградност може да бъдем подтикнати да избягаме от зоните си на комфорт и да прегърнем свежите идеи. Време е да продължим напред и да инвестираме нашата креативност и пари в идеи, които могат да растат. Сега обмисляме идеи, но не започваме нищо ново, докато не отмине 14 май. Отношенията също ще бъдат важна тема. Ако нещо или някой не ни носи полза или не ни прави щастливи, време е да продължим напред.

Снимка: iStock

Коментирай