Здраве и красота

Етерични масла за ароматерапия за всяка зодия

С прекрасни аромати

20.04.2023г. / 14 05ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ароматерапията се използва от стотици години за облекчаване, повлияване и намаляване на риска от различни здравословни проблеми. Тя е част от алтернативната медицина и в нея се използват различни масла, които могат да се масажират върху кожата, да се добавят към вани, арома лампи, дифузери. Преди обаче да започнем да ползваме дадено масло, винаги е добре да се допитаме до сертифициран специалист. Всеки има своите нужди, но ако се интересувате от зодии, вижте кои етерични масла отговарят за всеки зодиакален знак.

Зодия Дева

Девите могат да бъдат логични, точни и са абсолютни перфекционисти. Етеричното масло от портокал би било от полза за личността на Девата. То е известно със способността си да успокоява и стабилизира ума на човек, който постоянно търси съвършенство.

Масло от бодлива круша – страхотни ползи за кожата

Зодия Телец

Телецът обича лукса, хубава храна, но е и практичен по природа. За да бъде винаги готов за предизвикателства е важно да поддържа силен имунитета си. Ето защо етеричното масло от лимон е много подходящо за представители на тази зодия.

Зодия Козирог

Козирогът е практичен, амбициозен и решителен. Според астрологията, представителите на знака са предразположени към скованост на ставите и проблемна кожа. Със своите укрепващи свойства етеричното масло от розмарин е подходящо за ароматерапия с цел облекчаване на емоционалното напрежение.

Антицелулитни съставки, които помагат в борбата с портокаловата кожа

Зодия Скорпион

Той е страстен и смел. Скорпионът притежава най-много енергия от зодиака. Този знак, с който трябва да се съобразявате, си партнира най-добре с масло от роза, което успокоява, облекчава и балансира дивата му страна.

Зодия Рак

Раците са известни със своята грижовна природа и нужда от любяща, безопасна среда. Етеричното масло от здравец ще помогне на зодия Рак да се чувства сигурен, спомага за баланса на иначе емоционалната му природа.

11 причини да ползваме масло от баобаб за кожата и косата

Зодия Риби

Водният знак Риби е нежен, интуитивен и търпелив. Тези чувствителни мечтатели имат големи планове за живота си, а тяхното етерично масло е това от чаено дърво.

Коментирай