Как да привлечете интереса на мъжа, когото харесвате?

Планирайте „случайни“ срещи

20.05.2024г. / 14 35ч.
Мария Василева
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Пролетта е време за любов, а защо не и за флирт? Ако напоследък не можете да си намерите място и има човек във вашето обкръжение, когото много харесвате, със сигурност бихте искали това да е взаимно. Ето защо в следващите редове ще ви споделим няколко трика как да привлечете вниманието му и да го накарате да направи първата крачка. И така:

Включете го в разговора 

Следващия път, когато разговаряте с вашия потенциален партньор, споменете, че ви харесва, когато човек прави първия ход и е инициативен. Това разбира се, може да е в контекста на разговор, свързан с коренно различна тема. Ако сте независими и мотивирани, не приемайте това непременно като сигнал за манипулация. Ценете някои романтични традиции като това мъжът да направи първата крачка – имайте предвид, че може и дори и да не му е хрумвало.

Свързани статии

Погледнете го 

Е, със сигурност тук не става въпрос за какъвто и да е поглед, а за един малко по-специален такъв. Осъществете зрителен контакт с човека, когото харесвате, задръжте погледа си, след това се усмихнете, погледнете настрани, а след това бързо назад. Запомнете, че този жест трябва да изглежда естествено. Ако подобно флиртуване не ви е познато, първо го изпробвайте в огледалото. Прокарайте ръце през косата си или си поиграйте с накита на врата си. Това ще привлече вниманието към ключицата, врата и т. н. Тези малки флирт трикове са гениални.

Свързани статии

Посейте идеята за вероятна среща

Чудесен начин да насърчите човек да ви покани на среща е като му дадете идея. Може би той иска да прекара малко повече време с вас, но не знае къде да ви заведе или какво да прави. Следващия път, когато разговаряте, „случайно“ му разкажете за невероятен ресторант, който винаги сте искали да посетите; за най-новия филм по кината или пък за това как не сте ходили например на боулинг от години. Така той естествено може да продължи темата, споделяйки: „Е, значи трябва да отидем този уикенд.“

Спрете да давате смесени сигнали 

Може и да не знаете, че давате смесени сигнали, но е твърде вероятно да сте го направили. Може би подсъзнателно не искате той да знае, че се интересувате много от него, така че поведението ви може да е малко „ту горещо, ту студено“, без да го осъзнавате. Запомнете – трябва да действате заинтересувано и да не се възпирате от това.

Свързани статии

Не се опитвайте да го накарате да ревнува 

Това може и да ви изглежда като добра идея, защото ако той ревнува, това може би означава, че ви харесва. Но той може да не вижда нещата по този начин. Ако говорите за други момчета или дори флиртувате с други пред него, той може да си помисли, че вие се интересувате от тях, а не от него. Така че, просто бъдете себе си и не играйте малки игри като да се опитвате да го накарате да ревнува.

Планирайте „случайни“ срещи

Помислете какво харесва и какво не харесва и къде прекарва времето си. Без да прекалявате, опитайте се да организирате среща, която изглежда като случайно съвпадение. Покажете интерес към нещата, от които той се интересува и той може да забележи това. Например ако знаете, че той обича да катери скали, планирайте тренировка в местната зала за катерене във време, когато е вероятно и той да е там. Може дори да му кажете, че ви е за първи път и да видите дали може да ви помогне да започнете. Това може да ви даде възможност да флиртувате, като същевременно ви приканва към случаен физически контакт.

Свързани статии

Бъдете приятелски настроени, когато той има лоши дни

Помогнете му да ви опознае по-добре, като се представите като човек, който го е грижа за него. Бъдете рамото, на което той се опира, когато има нужда. Така много скоро ще бъдете човекът, за когото той мисли, че винаги го прави щастлив. Отделете време, за да се вместите в неговия график, като разбира се, може да се наложи да пожертвате известно време. Запомнете, че вслушването в неговите проблеми е ключово.

Свързани статии

Коментирай