Свободно време

Ретрограден Нептун в Риби – истините излизат наяве

Този конкретен цикъл на ретроградност ще ни накара да погледнем назад към събитията от 4 декември 2022

30.06.2023г. / 09 12ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

На 30 юни Нептун става ретрограден в зодиакалния знак Риби. Така ще се задържи до 6 декември 2023 година. Нептун е владетелят на водата, духовността, интуицията, креативността, илюзиите, измамите, мечтите, изкуството, фантазията, забавленията и субстанциите, променящи ума.

Когато енергията му е силна, понякога може да създаде объркване. Нептун прави това, тъй като иска да отклоним поглед от външния свят и да се преместим в нашия вътрешен за насоки. Когато външният свят е мъглив, Нептун ни напомня, че единственото място, където да погледнем, е вътре в нас.

Ретрограден Сатурн на 17 юни – мързелът остава на заден план

Но когато влезе в ретроградност, завесата се повдига и ние се сблъскваме с истината. Илюзиите могат да се разбият и измамите могат да бъдат разкрити. Ретроградният Нептун може да разкрие неистини или неща, които може би не сме искали да видим. Време е да се „събудим“.

Този конкретен цикъл на ретроградност ще ни накара да погледнем назад към събитията от 4 декември 2022 г., за да видим дали трябва да гледаме на нещата със здравословна доза реализъм. Може да се наложи да свалим розовите си очила и да се изправим пред истината.

Най-важното, което трябва да знаете за земните зодиакални знаци

Тъй като Нептун е ретрограден в своя управляващ знак Риби, ние ще изпитаме най-дълбокия и пълен израз на енергията му. На лично ниво може да забележим, че проблемите, с които се занимавахме през декември 2022 г., се връщат по някакъв начин.

Може също да изпитаме блокажи по отношение на творчеството. Като планета на творчеството, въображението и мечтите, ретроградният Нептун понякога може да създаде блокажи в това отношение, но това е само в опит да „преродим“ нашата творческа визия. Въпреки че може да се чувстваме възпрепятствани или блокирани, когато става дума за творчески проекти, върху които работим, всъщност на път са творчески вдъхновения и идеи, които могат да изведат работата ни на следващо ниво.

Тест: Изберете таро карта и вижте дали ще се сбъдне вашето желание

Ако духовността ни е заобикаляла нещата в живота ни, ретроградният Нептун може да извади тези проблеми на повърхността, насочвайки ни да се изправим срещу тях.

От друга страна, Нептун също е планетата на безусловната любов, любовта, която е отвъд нашите взаимоотношения и е свързана с вечната част от същността на нашата душа. Това е любовта, която сме и любовта, към която ще се върнем.

Нептун е планетата и на бягството. Същността му е да се изгубиш във филм, поезия или да бъдеш пренесен в друг свят във фантастичен роман. Въпреки че всички тези неща са прекрасни и имат своето място, вероятно сме ги използвали, за да избягваме изправянето пред проблемите.

Ретроградният Нептун понякога може да ни накара да се „сринем“ обратно към реалността. Да видим истината и да се заемем с това, което сме се опитвали да заобиколим. Нептун управлява и пристрастяването към вещества, променящи ума, така че проблемите с това също могат да излязат на повърхността през този ретрограден период.

Ако някой е бил измамен или ако сте пренебрегнали истината, Нептун може да ви принуди да се изправите срещу това.

Снимка: iStock

По материали на foreverconscious.com

Коментирай
Здраве и красота