Свободно време

Как ще ни се отрази Синята Луна на 31 август

Силна енергия за нов път

31.08.2023г. / 09 21ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

На 31 август ни очаква невероятно пълнолуние в знака Риби. Тъй като това е второто пълнолуние за месеца, то се нарича още Синя Луна. Сините луни са изключително редки. Наличието на две пълнолуния за един календарен месец показва голям прилив на освобождаваща енергия. Възможно е нещо да напусне живота ни.

4 зодии, за които септември ще е фантастичен

Това може да е връзка, работа, травма или дори негативни енергии. Определено след това пълнолуние ние ще се почувстваме променени. Нещо ново ще „покълне“, но от нас ще се изисква да бъдем търпеливи. Не бива да забравяме, че сега има и силна вълна от ретроградна енергия на няколко планети - Меркурий, Венера, Сатурн, Нептун, Уран и Плутон. Въпреки че не е необичайно да имаме няколко ретроградни планети едновременно, определено това е една интензивна комбинация. 

Ретроградната енергия на планетите ни кара да погледнем назад към миналото. Време е за размисъл. Известно ни е, че по време на ретроградност, особено на Меркурий (но и не само) е възможно да има някои забавяния на плановете ни, неразбирателство, несполучливи покупки, чувстваме се несигурни, забавени. 

Как ще ни се отрази ретрограден Меркурий от 23 август до 15 септември

Ето защо е подходящо да се погрижим за комфорта си, без да бързаме и да обмислим своите идеи, планове. Разходките из природата са фантастичен начин да балансираме себе си. Знакът на зодия Риби управлява краката, ето защо разходките са нещо положително за нас. 

Пълнолунието в Риби ще ни помогне да предприемем едно „пътуване“ към себе си, към това да слушаме вътрешния си глас. Сънищата ни може да станат по-пророчески или да забележим, че Вселената ни изпраща по-ясни знаци. Според западни астролози, по времето на тази Синя Луна има „магия“. Затова е важно да останем отворени за това, което ни предстои, дори и за някои от нас това да се окаже момент на прочистване или освобождаване.

5 зодии, които са особено предпазливи в любовта

Синята Луна в Риби е прекрасно време за прочистване на енергийното ни тяло и за изчистване на тежестта от нашето аурично поле. Казано накратко – можем да се погрижим за аурата си. 

И двете пълнолуния през август са близо до Земята и тяхното присъствие ще се усеща приятно и силно. Пълнолунието в Риби ще освети нашия път. Венера все още е ретроградна (до 4 септември) и може да предизвика проблеми с нашите взаимоотношения, пари, самочувствие и ценности.

Ако тези теми преобладават в живота ви от юли насам, това пълнолуние може да помогне на нещата да достигнат своята кулминационна точка, така че най-накрая да могат да бъдат решени и завършени. Пълнолунието може да ни помогне да изчистим проблеми във връзка, с проблем, който да е свързан с пари, а това ще доведе до повече баланс в живота ни. 

Сатурн, който също е ретрограден в Риби, е много активен и при това пълнолуние. Сатурн може да създава граници, така че има вероятност да има някои граници, които трябва да поставим при това лунно събитие. Граници, свързани с работата, взаимоотношенията. Определено пълнолунието в Риби ни носи много трансформации. 

Снимка: istock

Коментирай