Свободно време

Постановката „Нежни, тайнствени и гневни“ събира 5 прекрасни български актриси и актьора Божидар Попчев

Това е една  необичайна, тайнствена, смешна и заедно с това много сериозна съвременна история

15.11.2023г. / 12 28ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Фелия Барух

Снимка: Фелия Барух

След премиерата на авторския театрален спектакъл тази пролет – „Легенда за Калиакра“ с режисьор Елица Йовчева и предстоящото му участие във фестивал на Авторския театър на 10.12.2023 г. си поговорихме с актрисата Анна-Мария за спектакъла „Нежни, тайнствени и гневни“ с режисьор Андрей Калудов, който тя започна да репетира веднага след завършването на авторския спектакъл посветен на легендата за нос Калиакра, където си партнира със своите приятелки и колежки Анастасия Левордашка, Боряна Бабанова и Марина Георгиева.

                                      Анна-Мария. Снимка: личен архив 

„Нежни, тайнствени и гневни“ е една необичайна, тайнствена, смешна и заедно с това много сериозна съвременна история. Когато един мъж изчезне, къде да го търсим? Безпокойството на близките поражда усилия да бъде открит, а заедно с това разкрива стаени тайни, неудобни и даже страшни факти за всеки от присъстващите и за този, който го няма. А присъстват пет жени – хубави, интелигентни, търсещи истината за себе си и за любимите си хора.

Изглежда, че всеки момент проблемът с тайнственото изчезване ще се разреши, но все нови и нови разкрития заплитат историята, карат героините да правят открития за себе си, за близките и цялото общество. И както се случва всеки ден с всеки от нас, решението как да постъпим е морален избор за постъпките ни, с които или правим щастливи другите, или им причиняваме болка.

В края на краищата решението е взето, случаят приключен…, но само привидно. Ще започне ли всичко отначало? Може ли едно спасение да се окаже по-голям проблем от опасността? Отговорът е в душевните перипетии на едни нежни, тайнствени и гневни жени.

Автор и режисьор е Андрей Калудов, за когото това е стотното представление.

Актьорският състав е с безпогрешен кастинг, а именно Люба Пашова, Деси Бакърджиева, Таня Кожухарова, Силвия Петкова, Анна-Мария Николаева и Божидар Попчев.

Очаквайте „Нежни, тайнствени и гневни“ на сцената на Нов Театър НДК, както и в Кюстендил, Благоевград, Казанлък, Троян и още!

  • На 16.11 в Нов Театър НДК от 19:30 часа;
  • На 22.11 в Кюстендил от 19:30 часа;
  • На 7.12 в Нов Театър НДК от 19:30 часа.

Фотограф – Фелия Барух, графичен дизайнер – Стефан Чинов.

Коментирай
5 rate up comment 0 rate down comment
Любител на театъра ( преди 5 месеца )
Ако това е театър и изкуство по -добре без него. Халтура и евтини скечове, жалко че така принизихте татъра, гледах постановката в София, абсолютно разочарование и загуба на време. Бездарие и изнасителни диалози, а въпросната актриса с нейните напъни напразно тетралничеше, в лошия смисъл на думата. Люба Пашова, Деси Бакърджиева да, останалите госпожици, пълна скръб.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар