Свободно време

7 ситуации, които разкриват истинското лице на другия

Даването на назаем е нещо, което също разкрива истинското лице на даден човек

03.01.2024г. / 16 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Мислим си, че познаваме добре хората край себе си. Но дори тези, с които поддържаме цял живот взаимоотношения биха могли да ни изненадат неприятно, разкривайки истинското си лице. Ситуациите в живота, които ни се случват са най-големият показател за това с какъв човек общуваме. Когато ни е трудно, дали има някой, който е готов да ни помогне истински или помощта е само под формата на кухи думи. 

Това е само един пример. Но вижте още 7 ситуации, които разкриват истинското лице на другия.

1. Когато обсъжда пред вас други хора. Има един тип личности, които са вечно критични към всички. Обичат да клюкарстват, да злепоставят пред близки, приятели, колеги. Ако забележите, че някой твърде често обсъжда различни хора, които вие познавате, бъдете сигурни, че говори на другите и за вас. 

2. Когато някой получава власт и авторитет, вижте как ги използва. Дали е „жаден“ за власт и сее хаос и интриги, или я използва, за да спечели с другите и да им помага, да ги подкрепя. 

Свързани статии

3. Ситуациите на стрес също са разкриващи за всеки от нас. В ежедневието си всеки попада в по-малки или по-големи такива. Но те са показател за това какви сме ние или другите, според това какви са нашите реакции. Обърнете внимание, дали човекът, от когото се интересувате при стрес става гневен, дали се страхува и изпада в паника. Може би пък е гъвкав и намира бързо изход от ситуацията или започва да обижда и да обвинява останалите. 

4. Вижте как действа, когато има възможност да помогне на някой в нужда. Някои хора няма да помогнат на другите, дори и да могат, защото ще положат допълнителни усилия, но няма да получат нищо в замяна. Това са хора, които правят нещо само за крайните резултати и ползите за себе си.

5. Променя ли се, когато започне да печели повече пари и започва по-хубава работа или се издига в служебната йерархия. Пари, позиция, ранг, власт... всичко това са временни неща в нашия временен свят. Това обаче разкрива много за даден човек, що за личност е. Лесно е да попаднеш в капана на хубавото и да проявиш към другите егоизъм, снизхождение.

Свързани статии

6. Кога бе последният път, в който ви се случи нещо хубаво? Плануване на ваканция, закупени нови модни стоки, повишение, напредък в личностното развитие и т.н.... Вероятно сте споделили вашите радости на важни за вас хора. Спомняте ли си техните думи към вас? А тяхното изражение? Защото то никога не може да ви излъже, когато някой не се радва за вас от сърце, а ви завижда. 

7. Даването на назаем е нещо, което също разкрива истинското лице на даден човек. Заемът е нещо, дадено назаем, за да бъде върнато. Без значение дали става въпрос за пари, предмет. За съжаление много хора не се придържат към задълженията и обещанията си и може дори да не се интересуват от това да ви дадат обяснение, ако има забавяне за връщане. 
 

Коментирай