Свободно време

Новолуние във Водолей на 10 февруари – постигаме напредък в живота

Чистим и старото и ненужното

09.02.2024г. / 12 05ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

На 10 февруари ни очаква новолуние във въздушния знак Водолей. Новолунието е период на нови емоционални цикли и „посяване на семената“ за всичко, което искаме да дойде след това в живота ни. Футуристичното новолуние във Водолей ни насърчава да се освободим от миналото си или поне от някои от нещата, от които все още не сме.

Свързани статии

Водолеят е хладен и дистанциран, идеален за почивка и за прочистване от нещата, които вече не ни служат, за да можем смело да пристъпим към следващата фаза от живота си.

Свързани статии

Когато Слънцето и Луната се обединят в този интелектуален знак, имаме по-голяма способност да разширим възприятията си, да създадем нови идеи, да получим нови познания в дадена област. 

Ето няколко ключови момента по време на февруарското новолуние. 

  • То ни носи съвпад на Слънцето и Луната, създавайки мощна енергия за промяна и трансформация.
  • Новолунието във Водолей е момент, в който да изберем да започнем нещо ново, наблягайки на социалните отношения и приятелството.
  • Присъствието на Плутон във Водолей показва необходимостта от регенериране на определени типове взаимоотношения, което води до дълготрайни влияния отвъд фазата на новолунието.
  • Положителната връзка в този период между Луната, Сатурн и Юпитер носи оптимизъм и напредък в справянето с реалностите на живота.
  • Енергията на Луната около позицията на Нептун ще подхранва вдъхновението и волята ни, превръщайки я в източник на положително действие и ефективност за нас.

Новолунието във Водолей съвпада с настъпването на китайската нова година, която ще е на Дървения зелен дракон. Повече за нея четете тук.  Фокусът ни по време на новолуние ще попадне върху използването на новите технологии, да излезем извън рамката, да се свържем с другите, да се погрижим за себе си, добрата си форма и външен вид, да помагаме на другите.

Свързани статии

Не бива да се страхуваме да поемаме рискове, а и късметът ще бъде с нас. Разбира се, важно е да не действаме безразсъдно и емоционално. Някои може да постигнат напредък в професионалното си развитие, да увеличат доходите си. 

Свързани статии

Въпреки че второто новолуние за 2024 г. ще има еднакво въздействие върху всички зодии, все пак има изключения. Представителите на зодиите Риби и Водолей ще трябва да се изправят пред поредица от събития, които могат да доведат до емоционално прегаряне. 

Козирозите, Телците и Овните ще трябва да отделят повече време за работа в този период. Периодът на новолунието е прекрасен момент за тях за професионални успехи. Просто не поемайте цялата отговорност върху себе си, а работете в екип.

За Близнаци, Везни и Стрелец това е прекрасно време за романтични промени, нови интересни запознанства, които могат да се превърнат в нещо повече. Основното нещо е да не бързате и да бъдете разумни. Лъвовете да бъдат по-внимателни в комуникацията и в делата.

На Скорпионите и Раците им е позволено да мечтаят. Чудесен период за планове и мечти. Чувствайте се свободни да мечтаете, да поставяте цели и да ги сбъдвате. 

Овенът, Девата и Везните ще се радват на късмет и жизненост. Ще бъде лесно да се заемете с работа, да успеете, ако се занимавате с творчеството и дори да срещнете нова любов. 
 

Коментирай