Свободно време

5 съвета за запазване на приятелството между трима

Как да поддържате добри отношения с двама приятели едновременно

09.05.2024г. / 08 59ч.
Илияна Николова
5 съвета за запазване на приятелството между трима

Приятелите са едно от най-ценните богатства, които имаме наред със семейството. Понякога те са дори повече от приятели – чувстваме ги като наши братя или сестри, въпреки че не сме кръвни роднини. 

Може да имате повече от един най-добър приятел. Понякога се случва така, че да сте трио, но триото крие някои рискове за отношенията ви. Три е нечетно число и това в много отношения може да доведе до проблеми и неравенство в отношенията. Възможно е да се появи ревност, усещане за предпочитание към другия, пренебрегване, неравнопоставеност в близостта. 

В такива случаи единият може да започне да се чувства излишен. За да запазите приятелството между трима, вижте как е добре да подходите. 

Прекарвайте време поотделно 

Невинаги е практично да излизате постоянно тримата. За да заздравите връзката си с всеки от любимите си приятели е хубаво да прекарвате време с всеки от тях на 4 очи. Така ще поддържате близостта, доверието и приятелството си без напрежение. Ще имате достатъчно време и възможност да покажете колко много държите на всеки от тях. 

Бъдете си гръб един на друг 

Приятелството се скрепява най-добре, когато всеки от вас знае, че може да има доверие и да разчита на другите. Вие сте „тримата мускетари“ в крайна сметка. Когато някой от вас има проблем или просто има нужда от подкрепа, останалите винаги трябва да откликват. Когато усещате това, с приятелството ви всичко ще бъде наред. Ще е по-здраво с всеки изминал ден. 

Свързани статии

Мислете за всичко от три гледни точки 

Колкото повече хора има в една приятелска компания, толкова повече гледни точки и нагласи се намесват в отношенията. Ако сте компания от трима приятели, винаги мислете от трите възможни гледни точки, за да запазите мира и хармонията в отношенията си. За да запазите приятелството си между трима е много важно да уважавате мнението и чувствата на всеки от приятелите си, без да пренебрегвате един за сметка на друг. 

Запазете неутралитет при конфликт 

Най-лесната рецепта за провал в отношенията между трима приятели е взимането на страна при спорове и конфликти. Взимането на страна моментално отблъсква третия човек и го кара да се чувства пренебрегнат, нападнат, неразбран. Дори да имате мнение и да сте съгласни с единия ви приятел, не позволявайте третият да усети това. Намерете възможно най-дипломатичния подход за решаването на проблемите, но без изявено взимане на страна. 

Следете за сигналите, издаващи, че някой се чувства пренебрегнат 

Един от ключовете за запазване на приятелството между трима е да бъдете бдителни за емоциите и нагласите на всеки от приятелите си. Ако усетите, че някой от тях се чувства пренебрегнат, насочете енергията си по посока туширането на това усещане и повторното му приобщаване към вашето трио. 
 

Коментирай