Свободно време

10 знака, че някой не иска да ви бъде приятел

Не се подвеждайте да споделяте с този човек

16.04.2024г. / 10 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

В живота си срещаме различни хора. Някои познаваме от нашето детство и ученически години, други срещаме в университета, работата и т. н. Взаимоотношенията ни с някои от тях могат да бъдат доста объркващи и да получим смесени сигнали, че с някои може да създадем приятелство.

Кои са знаците, че отсрещната страна няма нищо против да общува с нас, но не смята да ни бъде приятел?

1. По-често вие сте тези, които ги търсите – Ако въпросният човек никога не ви се обажда или не ви пише, отговаря уклончиво, когато вие му пишете, то това е знак на липса на приятелство. Оправданията, че е много зает, са абсолютен знак за нежелание за комуникация с вас.

2. Търсят ви, само когато им трябва нещо – Това е още един знак, че въпросният човек е интересчия и не желае да ви бъде приятел. Напълно нормално е приятелите да търсят помощ от време на време. Това обаче не трябва да е единствената причина, за да бъдете потърсени.

Свързани статии

3. Дават ви неубедителни обяснения – Особено когато сте насрочили среща, а те я отменят в последния момент. Може би дори няма да ви вдигнат на момента, когато ги търсите, а след това ще ви представят една зле скалъпена лъжа.

4. Не са до вас, когато ви е трудно – Хората, които нямат желание да ви бъдат истински приятели, ще симулират подкрепа към вас, когато ви е трудно. Тя обикновено е само на думи. В реалните действия обаче ги няма.

Свързани статии

5. Поведението им спрямо вас ви кара да се чувствате зле – Често човек, който не иска да ни бъде приятел, а се опитва да ни заблуди, че е такъв, ще подаде различни знаци към нас, които ще покажат колко фалшива личност е.

6. Никога не сте част от важни за тях събития, като рождени дни, събирания с колеги и др. Ако човекът, с когото бихте искали да имате приятелски взаимоотношения не ви кани на рождените си дни или тези на децата си, независимо дали вие имате деца или не, то определено няма желание да сте приятели. Ако този човек ви е колега и сте разбрали, че в свободното си време е излизал с други колеги, но не ви е поканил и вие да се присъедините, не очаквайте да се сприятелите.

7. Не се радват на успехите ви – Как може да го разберете? Не се заблуждавайте по поздравленията и това, че уж много се радват за вас. Наблюдавайте реакциите и изражението им в моментите, в които им споделяте това, знаците на тялото никога не лъжат.

Свързани статии

8. Не пазят вашите тайни – Приятелят е този, на който можем да се доверим, особено за важни неща. Ако някой ви споделя чужди тайни, бъдете сигурни, че споделя на други вашите и определено не желае да ви бъде приятел.

9. Не показва внимание към вас, когато имате празник – Още един признак, че някой няма желание да ви е приятел е това, че когато имате рожден или имен ден, този човек никога не ви подарява дори нещо малко, докато вие винаги правите жестове.

10. Често са осъдителни към вас, а също така усещате, че са потайни за себе си и това какво се случва в живота им – Това също е признак, че с някого сте само добри познати и че този човек не ви смята за приятел. Въпреки и да има моменти, в които се нуждаем от приятелска критика, тя също си има граници. Въпреки че не споделяме всичко на приятелите си, умишленото скриване е показател, че нямаме желание този човек да е част от живота ни. 

Коментирай