Свободно време

Как държите ръцете си? Ето какво издават жестовете ви

Езикът на тялото говори за личността

16.04.2024г. / 15 12ч.
Нина Иванова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Много наши жестове и мимики издават черти от личността ни, без дори да го осъзнаваме. Неслучайно езикът на тялото се изучава в много школи и центрове, защото издава нашето подсъзнание, онова, което е скрито надълбоко, но намира начини да се прояви. Ако ви е любопитно да узнаете нови неща за себе си, вижте какво може да говори за личността ви начина, по който държите ръцете си. Нещо съвсем простичко на пръв поглед, но многозначително.

Ако слагате дясната ръка върху лявата...

Тъй като повечето хора в света използват предимно дясната си ръка, съвсем естествено е в жестовете си да я използват по-често, отколкото лявата ръка. Ако и вие сте от хората, които слагат дясната ръка върху лявата, вижте какви любопитни детайли издава това за личността ви.

Вие сте с нежно и добро сърце. Преди да вземете каквото и да е решение, обичате да го обмисляте внимателно. Любопитни сте, добронамерени, екстровертни. Създавате приятелства с лекота. Отворени сте към хората и обичате да сте полезни. Добри слушатели сте, умеете да давате ценни съвети на близките си хора и те често се допитват до вас. Отговорни сте към хората, които обичате и сте истински приятел, който откликва в трудности.

Свързани статии

Но качествата ви не са само позитивни. Понякога можете да сте доста уязвими и да попадате в недобронамерени капани и користни планове. Това се случва най-често заради вашата доброта и наивност на моменти. Тъй като обичате да се раздавате, без да претегляте кой колко е дал на другия, това понякога ви прави да изглеждате по-наивни в очите на другите. Затова вслушвайте се по-често в интуицията си относно хората около вас и не се предоверявайте с лекота.

Слушайте сърцето, но и разума.

Свързани статии

Ако слагате лявата ръка върху дясната...

Вие сте специални. Имате ярка индивидуалност, която се отличава, където и да отидете. Макар да сте по-скоро интровертни личности, без да го търсите, често ставате център на внимание. Може да изглеждате тихи и спокойни, но това е само външно. Отвътре вие сте страстни натури, които обичат живота и му се наслаждават, без да имат нуждата от демонстрации и показност. Обичате да се забавлявате, но само в компанията на близки и доверени хора. Поради тази ваша особеност някои хора ви мислят за арогантни, но това вас не ви впечатлява. Не мислите много за чуждото мнение, а само за това на хората, на които държите.

Свързани статии

Изключително честни сте, понякога дори болезнено искрени. Тази ваша черта не се харесва на всички и понякога си навличате гнева на другите. Това дори може да стане причина да се затворите за известно време и да установите дистанция с някои хора от обкръжението ви.

Умеете да разрешавате проблеми с лекота и да намирате най-ефективните варианти, които устройват всички страни. Креативни сте, артистични и имате по-особен поглед върху живота, което ви прави много специални.

Но не всички ваши черти са така позитивни. Понякога се държите надменно, което може да отблъсне дори и хора, на които държите. Бъдете внимателни с това свое поведение. Не бъдете толкова затворени в себе си и разширявайте понякога кръга си. Позволете на нови хора да влязат в него и им се доверете. Ще откриете много вълнуващи нови приятели, с които ще преживеете интересни, а може би и незабравими мигове.

Коментирай