Свободно време

Език на тялото, който прави лошо впечатление

Какво трябва да поправите, за да ви харесват

28.09.2020г. / 04 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Езикът на тялото – всеки ден във всеки един миг, всеки наш жест е език на тялото. Той е част от комуникацията с близки, любимия човек, колеги, непознати. Това е невербалният ни начин на комуникация. Също като думите, които ползваме, нашият език на тялото ни представя в положителна или отрицателна светлина. Вижте кое освен ръкостискането с половин ръка, прави лошо впечатление и е добре да го поправите.

Не се усмихвате

В социалните взаимоотношения усмивката е чудесен начин да покажем своята увереност и откритост. Дори в официални ситуации е важно да изглеждаме приветливи. Искрената усмивка ни помага по много начини – приемат ни по-добре, харесвани сме, могат да ни поканят на втора среща. Важно е разбира се, да не сме фалшиви, защото неистинската усмивка винаги се забелязва.

5 начина да разпознаете социопата

Разтриване на шията

Този език на тялото може да ви изглежда невинен жест, с който да облекчите схващането в шията, стреса. Но ако го правите сред хора, които не са ви много близки, това може да се тълкува като безпокойство в социална ситуация, дискомфорт/неприязън с хората, с които общувате.

Най-честите сънища и тяхното тълкуване

Игра с очите

Начинът, по който използваме очите си по време на разговор, може много да покаже за отношението ни към ситуацията. Ако докато разговаряте с някого погледът ви не е в повечето време фокусиран към събеседника ви, а блуждае наоколо, често бяга от неговия поглед, то тогава, този език на тялото може да бъде тълкуван като скука, раздразнение, несъгласие, сарказъм, търсите друг човек наоколо, с когото да разговаряте.

Лоша стойка на тялото

Лошата стойка на тялото, било то когато сте седнали или изправени, също е език на тялото, който е добре да избягвате. Тя дава отрицателна информация за вас, като неприемане на предизвикателствата, липса на енергия и ентусиазъм да проведете разговора, отегчение.

Изберете си слонче и вижте какъв съвет се крие зад него

Игра с косата

По време на всеки разговор трябва да избягвате да играете с косата си. Това отвлича вашето внимание от разговора. Дори и в интимна обстановка се препоръчва жестовете с косите да са еднократни. Да заметнете косата си леко игриво. В служебна обстановка честото пипане на косата е признак на нервност, несигурност, отегчение, а може да се приеме погрешно и за флирт.

Свързани статии

Кръстосване на крака и ръце

Много хора го правят по време на разговор. Избягвайте този език на тялото си, тъй като може да бъде разтълкуван в смисъл че нямате желание да разговаряте, че изграждате нещо като защитна стена, че се чувствате неприятно в тази ситуация, сякаш не сте отворени за взаимодействие с другите. Избягвайте този език на тялото, когато се намирате във формална обстановка.

20 неща, за които един ден ще съжалявате

Лоша походка

Също като стойката по време на разговор, лошата походка е друг език на тялото, който е добре да поправите. Начинът, по който се движите, влияе на възприятията на хората за вас. Хората, които ходят изправени, с леко повдигната брадичка например, се възприемат като по-уверени. От друга страна прегърбването, тътренето на краката, наведената глава, кара останалите да ви възприемат като личност с ниско самочувствие, показател е за нервност, страх.

Коментирай