Свободно време

11 закона за силата

Вижте как да я постигнете

24.04.2024г. / 16 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Вероятно няма човек, който да не иска да демонстрира сила на духа. Това ни помага да се справяме в трудни ситуации, да сме мотивирани. Понякога ние може да сме силни личности в очите на другите, но да не се усещаме така. Има много неща, които ни дават чувство за сила, което другите виждат. Всички сме чували за различни закони, като законите на Мърфи за живота, законите на кармата.

Но има и закони на силата. Вижте някои от тях. 

1. Никога не засенчвай майстора – Това означава винаги да се съобразявате с тези които са над вас в служебната йерархия и са превъзхождащи, винаги първи.

2. Никога не се доверявайте твърде много на приятелите, научете се как да използвате враговете си – Не забравяйте, че приятелите могат бързо да станат съперници и да ви предадат, докато враговете са по-предвидими.

Свързани статии

3. Крийте намеренията си – Поддържането на картите ви близо до гърдите ви не позволява на другите да саботират плановете ви. Дръжте контрола и поддържайте елемент на изненада.

4. Винаги казвайте по-малко от необходимото – Колкото повече казвате, толкова по-вероятно е умереността да ви дава повече власт.

5. Толкова много зависи от репутацията – Затова я пазете. Репутацията е крайъгълният камък на властта. Можете да повлияете на повече хора и да спечелите повече възможности със солидна репутация.

Свързани статии

6. Поддържайте интереса към себе си – Да бъдеш невидим или забравен е съдба, по-лоша от провал. Важно е да поддържате присъствие и постоянно да напомняте на хората за вашето съществуване по някакъв начин.

7. Накарайте другите да свършат работата вместо вас, но винаги приемайте заслугите – Този закон може да изглежда измамен, но в играта на власт става дума за ефективно управление на ресурсите. Идеята е да се използват уменията, талантите и възможностите на другите за постигане на целите, като същевременно се гарантира, че „кредитът“, а оттам и силата, остават с вас.

8. Печелете чрез действията си, никога чрез спорове – Спечелването на спор ви дава моментно предимство, но победата чрез действия ви дава трайна сила. Действията демонстрират компетентност и създават стойност, докато думите в спорове, обикновено водят до негативни емоции.

Свързани статии

9. Избягвайте нещастните и хората без късмет – Заобикалянето с нещастни хора и такива, които нямат късмет в живота може да повлияе неблагоприятно на силата ви, тъй като тяхната негативност може да повлияе на вас и вашата настройка за живота.

10. Покажете, че не сте постоянно достъпни – Този закон за силата се основава на принципа на недостига. Леснодостъпните неща често се приемат за даденост. Гарантирането, че не сте винаги на разположение, прави присъствието ви по-ценно, като по този начин увеличава уважението към вас.

11. Не изграждайте крепости, за да се защитите – Изолацията е опасна. Първоначално тя може да изглежда като добра идея, за да се предпазите от външни заплахи, но често може да ви направи лесна мишена. Когато сте изолирани, вие сте отделени от информация, намалявате възможността да изградите важни за вашата власт съюзи.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Четяща ( преди 2 дни )
Правилното заглавие би трябвало да бъде "11 закона на властта". Силата е понятие от друго естество, до което статията дори не се докосва.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар