Свободно време

Коя част от тялото измивате първо? Ето какво говори това за личността ви

Един обикновен душ, а говори много за нас

24.04.2024г. / 13 30ч.
Нина Иванова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Толкова много неща от ежедневието ни говорят за това какви личности сме, какъв характер носим, че понякога дори не подозираме за това. Един такъв пример е начинът, по който взимаме душ. Ще си кажете „Какво толкова, просто душ“, но всъщност този ежедневен и обикновен ритуал може да издаде любопитни неща за нас. Например с това коя част на тялото бързаме да измием най-напред. Това може да разкаже нещо за нас. Ето какво:

1. Лицето

Ако сте от хората, които първо измиват добре лицето си, когато са под душа, това говори, че разчитате много на сетивата си – мирис, вкус, допир, слух и зрение. Много държите на начина, по който другите гледат на вас, какво мислят за вас и дали ви ценят. Това са жизненоважни неща за вашия свят.

Затова и първото нещо, което се стремите да направите, е да измиете лицето си, за да може сетивата ви да са нащрек. И за да е чисто лицето ви – първото, което хората виждат, общувайки с вас.

Това, че мислите твърде много за мнението на другите за вас, може да ви причини тревожност и безпокойство. Затова е добре да се стремите към малко повече спокойствие и да не отдавате толкова голямо значение на чуждото мнение.

Свързани статии

2. Ръце и крака

Когато първата част от тялото, към която се насочвате, са крайниците, това говори, че сте много спокойна, смирена, търпелива и заземена личност.

Ръцете и краката са символ на вашата сила и устойчивост. Също така показва, че сте много земни, не се увличате от блясък и суета. Не се изкушавате лесно и не ви блазнят лукса и скъпите придобивки.

Освен това сте изразителна личност, която напълно свободно изразява мислите и чувствата си, без притеснение. Енергични сте, обичате вълнуващи преживявания, имате нужда от атракции в живота си.

3. Гърдите

Вие сте личност, която се вижда отдалеч. Не оставате незабелязани, където и да отидете. Обичате тялото си, чувствате се добре в кожата си и сте много целеустремени. Заявявате смело какво искате и търсите в живота. И се борите да го получите.

Прагматични сте, не се стремите към огромни постижения, стига ви да имате малки, но чести успехи в живота.

Независими сте и много вдъхновяващи.

Свързани статии

4. Интимни части

Хората, които пристъпват към тях най-напред, когато се къпят, са много интригуващи. Вие сте на пръв поглед много стеснителни, срамежливи и интровертни. Не сте от хората, които шумно изразяват мнението си и се отстояват. По-тихи и спокойни сте на вид. Но вътре във вас бушуват големи страсти, фантазии и мечти. Макар да не ги изразявате външно, вашите мисли и чувства са много специални. Вие сте човек, който обича да наблюдава и анализира другите.

5. Коса.

Ако първото, което измивате под душа, е косата, това говори за вас, че сте почитатели на реда и дисциплината. Държите всичко да има структура, към която да се придържате. Винаги започвате от горе надолу, както под душа, така и в живота!

Практични сте и имате силна воля. Държите на мнението си и го отстоявате винаги, пред всеки и с всякакви аргументи. Когато вярвате в нещо, вие го защитавате на 100%. Грижите се за ума си, обичате да четете и да научавате нови неща. И не се срамувате да ги споделяте и обсъждате с останалите. Общуването ви зарежда с много позитивна енергия.

Свързани статии

6. Врат и рамене.

Вие сте много работлива и отдадена на професията си личност. Това издава вашият начин на къпане. Причината, поради която се насочвате първо към шията и раменете е, защото те са най-стресираните части от тялото ви и искате да ги облекчите с топлата вода. Работите много и забравяте да почивате, което често води до силна преумора и дисбаланс в живота ви.

Състезателна личност сте, обичате конкуренцията и смело влизате в битки. Вярвате в себе си и знаете, че положите ли усилия, нищо не може да ви спре.

Свързани статии

Коментирай
Семейство