Свободно време

Юпитер преминава в Близнаци – късметът ни се усмихва

Време е за промени

15.05.2024г. / 13 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

На 26 май, планетата на късмета, изобилието и разширяването – Юпитер, преминава в зодиакалния знак Близнаци. Юпитер се задържа около 12 месеца във всеки знак от зодиака и този път Близнаци са в светлината на прожекторите. Древните астролози смятали Юпитер за планетата на късмета и вярвали, че когато е във вашия знак, ще имате много късмет.

Е, чувствайте се късметлии, ако сте родени под знака на този въздушен зодиакален знак. Последният път, когато Юпитер премина през Близнаци, беше през юни 2012 година. А на 25 май, когато планетата направи своя транзит, ще остане в тази зодия до 9 юни 2025 година.

Свързани статии

Знакът Близнаци не е най-удобното място за транзит на Юпитер. Тази планета иска да се разширява и расте, да види по-голямата картина, но Близнаците са любопитни за всички подробности. На тях им е трудно да възприемат по-широк ъгъл на наблюдение, те са повече по подробностите, задават въпроси, обмислят многото потенциални възможности.

Близнаци е любопитната зодия, която не спира да задава въпроси. Близнаци е детето, което пита „Защо?“ за десети път. Те обичат да размишляват. Това е зодия, която се управлява от планетата на комуникацията и мисълта Меркурий. Не бива да забравяме, че Юпитер е планетата на експанзията, така че можем да очакваме темите за Близнаци и Меркурий да бъдат разширени.

Свързани статии

Юпитер ще ни помогне да разширим своя опит, нашите знания. Когато е във въздушните Близнаци, ние сме готови и желаещи да се учим, по-малко сме привързани към ценностите си от другите, защото като цяло сме доста безпристрастни и отворени. Най-много късмет в живота си по време на този транзит бихме могли да привлечем, когато използваме своя ум и изобретателност, когато сме многостранни, общителни, любопитни и проявяваме приятелско отношение.

По време на този цикъл на Юпитер в Близнаци, ние поставяме силен акцент и ценим интелекта. Виждаме възможности за растеж и успех чрез интелектуални канали.

Свързани статии

Също така сме по-склонни да вярваме, че интелигентността и знанието са основните ключове за решаване на проблеми. Но както положителните ни качества, така и отрицателните могат да се разширят.

При знака Близнаци негативните прояви включват липса на следване, твърде много идеи без план за тяхното задвижване, клюки, твърде много информация, непостоянство и нерешителност.

Но „по-високата“ вибрация на Юпитер търси перспектива. С него бихме могли да се издигнем над дребнавостта, неудобствата и други подобни.

Коментирай