Стенли Тучи в Сицилия. Снимка: National Geographic.
Има актьори, които не влизат в заучени роли, а разказват въздействащи истории, пречупени през техните сетива. Стенли Тучи е любимо лице от екрана, което с лекота преминава от киното към кухнята, без да губи и капка от своя характерен тембър и неподправен чар. В новия си проект той заменя снимачната площадка с кулинарната сцена на Италия и тръгва на пътешествие, в което главният герой е вкусната храна, а естествени декори са колоритните пейзажи на няколко италиански региона.
„Стенли Тучи в Италия“, продукция на SALT Productions и BBC Studios, тръгва от 25 май по National Geographic и обещава да събуди любопитството и апетита. В рамките на пет епизода, актьорът преминава през Тоскана, Ломбардия, Трентино-Алто Адидже, Абруцо и Лацио – пет различни свята, пет различни вкуса, пет различни култури, обединени от едно: любовта към добрата храна.
Всяка спирка от пътуването му е като откъс от роман – колоритен, наситен с емоции и изобилстващ от детайли. В Тоскана посещава ранчо с традиционни тоскански каубои и участва в грандиозно пиршество по време на световноизвестното състезание Палио в Сиена. В Ломбардия опитва футуристично меню, създадено във ферма с космически технологии и открива една от най-скъпите съставки в света, отглеждана в сянката на стоманена фабрика.
В Трентино-Алто Адидже го посреща суровият пейзаж на алпийската природа и му сервира неочаквано вкусна супа от сено, кани го да покара ски в деня на Дирндл, да похапне полента директно на пистата и да лови риба в ледникова река.
Абруцо го впечатлява с простота и автентичност. Там той приготвя овнешко на открит огън високо в планината, вдъхновен от френската кухня, и открива сладката история на италианските „конфети“. Лацио му помага да преоткрие сентенцията, че всички пътища водят към Рим, и да разбере връзката между древната столица и сърцето на провинцията. Прави го опитвайки римска пица, легендарна поркета от Арича, традиционна рибена супа и агнешко, приготвено по автентична рецепта.
„Стенли Тучи в Италия“ не е поредният телевизионен кулинарен пътепис. Това е предаване, което се попива с очи, уши, сърце и небце. История за култура, идентичност и емоция, в която храната не е просто фон, а е самият разказ. Тучи не е в ролята на обикновен турист, а на желан гост, който сяда на масата, слуша, пита, изненадва се и се смее. Разговаря и споделя опит и храна с местни хора – готвачи, производители, семейства. И всяка една история, която чува, се влива общия поток на голямата река – тази за италианската душа, изразена чрез храна.
Предаването е истинско вдъхновение не само за заклетите гурмани, а за всички, които вярват, че на масата се случват най-ценните разговори и се създават най-хубавите и трайни спомени. „Стенли Тучи в Италия“ е покана за телевизионно преживяване. Да вкусиш, да се замислиш и да се вдъхновиш. От 25 май, в 23 часа, по National Geographic.