Зеленчуците се нарязват на ситно и се задушават, като към тях се прибавя и оризът. Когато зрънцата станат прозрачни, се долива малко бульон и се слага и каймата. Докато плънката се готви издълбайте тиквичките, като не изхвърляйте вътрешността им, а я добавете към останалите продукти.

Когато оризът е готов напълнете тиквичките и сложете върху всяка по едно или повече резенчета домати. В тавичката за печене добавете малко вода и олио, покрийте с алуминиево фолио и печете около 40 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.

След това премахнете фолиото и върху всяка тиквичка поръсете малко настърган кашкавал. Запечете за още 15 минути.

Снимка: istock

Рецептата е предоставена от Борис Колаксъзов.

Вижте още: