Меню

Екзотични спагети

22 юли 2010 | 18:42 | Аз жената
5 от 1 гласа
За 6-8 порции:
1 пакет спагети 
2 консерви риба тон (по 185 г) 
1 глава кромид лук 
200 г гъби 
1 компот от ананас 
100 г сладка царевица от консерва 
по 3 щипки мащерка и риган 
по половин чаена лъжичка къри и смлян черен пипер 
половин супена лъжица вегета 
8 супени лъжици доматено пюре 
1 супена лъжица зехтин 
1-2 супени лъжици соев сос 
чесън на прах 
магданоз 
сол
1 ч.20 мин.

Продукти
Приготвяне

Спагетите се сваряват за 7-8 минути във вряща вода със сол и зехтин. Прецеждат се, измиват се и се смесват със соевия сос. Мазнината от консервите се отцежда и се загрява. В нея се запържва ситно нарязаният лук. Подправя се с кърито, ригана, мащерката и черния пипер. Добавя се надробената риба, нарязаните гъби и леко се запържват. Поръсва се със скълцаният магданоз, добавят се царевицата, вегетата, нарязаният на ситно ананас от компота и се запържва 1-2 минути. Овкусява се с доматеното пюре и чесъна на прах.. Разрежда се с малко сок от компота и се сваля от огъня. Сместа се изсипва върху спагетите, разбърква се добре и се поднася.

Снимка: thinkstock

Рецептата е от конкурса Най-добрата рецепта с риба тон

* * *

Салата с риба тон и макарони
Рецепти за пица, лазаня, спагети и паста

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай