![За 6-8 порции:
1 пакет спагети
2 консерви риба тон (по 185 г)
1 глава кромид лук
200 г гъби
1 компот от ананас
100 г сладка царевица от консерва
по 3 щипки мащерка и риган
по половин чаена лъжичка къри и смлян черен пипер
половин супена лъжица вегета
8 супени лъжици доматено пюре
1 супена лъжица зехтин
1-2 супени лъжици соев сос
чесън на прах
магданоз
сол](/media/files/resized/article/654x358/e67/e8e36d8f43faaa87c0096bd697379e67-c0a146ea4b13c8fdae40bc6ad481f7a5.jpg)
Спагетите се сваряват за 7-8 минути във вряща вода със сол и зехтин. Прецеждат се, измиват се и се смесват със соевия сос. Мазнината от консервите се отцежда и се загрява. В нея се запържва ситно нарязаният лук. Подправя се с кърито, ригана, мащерката и черния пипер. Добавя се надробената риба, нарязаните гъби и леко се запържват. Поръсва се със скълцаният магданоз, добавят се царевицата, вегетата, нарязаният на ситно ананас от компота и се запържва 1-2 минути. Овкусява се с доматеното пюре и чесъна на прах.. Разрежда се с малко сок от компота и се сваля от огъня. Сместа се изсипва върху спагетите, разбърква се добре и се поднася.
Снимка: thinkstock
Рецептата е от конкурса Най-добрата рецепта с риба тон
* * *
Салата с риба тон и макарони
Рецепти за пица, лазаня, спагети и паста