Загрейте фурната на 220 градуса с вентилатор. Намажете тава за печене. Сварете пастата в подсолена вода за около 8 минути. Отцедете и оставете настрани.

Загрейте зехтина в голям дълбок тиган на средна температура. Запържете лука и чесъна, заедно със ситно нарязаната люта чушка. Разбърквайте в продължение на 5 минути. След като омекнат и започнат да ухаят, добавете доматите. Оставете да кипне. Намалете още котлона. Гответе соса за още 10 минути, докато започне да се сгъстява.

Овкусете със сол и черен пипер. Добавете пастата, рибата, предварително отцедена, зеленчуците по избор и маслините. Разбъркайте добре и прехвърлете всичко в намазнената тава за печене. Поръсете с моцарела и пармезан. Печете за около 15-20 минути до златисто.

Снимка: iStock

Вижте още: