Пица-лазаня с чоризо

16 април 2018 | 06:26 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
250 г белени домати от консерва
2 супени лъжици зехтин
2 скилидки чесън, намачкан
½ чаена лъжичка сол
1 щипка черен пипер
1 щипка риган
1 щипка захар
8 броя кори за лазаня
2 чаши сос бешамел
2 чаши настъргана моцарела
резенчета чоризо
60 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Попарете с гореща вода корите за лазанята за няколко секунди. Отцедете водата. Поставете едната кора на дъното на квадратна тава за печене, леко намазнена. Намажете я с малко бешамел. Постелете друга кора и отново намажете с лъжица бешамел.

В купа смесете намачкания чесън с пасираните домати и подправките. Намажете малко с доматената плънка по средата на лазанята, като си оставите малко за накрая. Продължете със соса бешамел, докато свършат корите за лазаня.

Накрая намажете лазанята с остатъка от доматения сос. Покрийте с настъргана моцарела и резенчета чоризо.

Печете в загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай