Меню

Бадемов тарт с ванилов крем

1 август 2011 | 23:16 | Аз жената
Добави в любими
Продукти за блата:
2 ч. ч. брашно
2 с. л. настъргани на дребно бадеми
1 масло (125 г) студено
1/4 ч. ч. студена вода
1/2 ч. л. сол

Продукти за крема:
2 жълтъка
2 с. л. нишесте царевично
200 мл прясно мляко
2 с. л. захар
1/2 ванилия
50 г масло

За украса:
бадемов чипс
касис и френско грозде (или друг плод, по избор)
1 ч.50 мин.

Продукти
Приготвяне

В купа нарежете маслото на кубчета, добавете брашното, солта, водата и бадемите и с бързи движения омесете хомогенна смес. Поставете в хладилника за 30 минути.
Извадете и разточете кора с диаметър малко по-голям от тавата за печене. Намажете тавата и поставете кората като оставите краищата нагоре, за да се образува основата. Надупчете на няколко места с вилица. Печете около 15 минути на 180 градуса. Извадете и оставете да изстине.
Поставете млякото да заври. В купа разбийте жълтъците със захарта и нишестето. Добавете в силно загрятото мляко с непрекъснато бъркане.
Когато кремът е готов (2-3 минути) свалете от огъня и разбъркайте. Добавете ванилията и маслото. Бъркайте. Оставете да се охлади.
Когато и кората и кремът са хладки, поставете крема в основата. Украсете
отгоре с плодове и бадемов чипс. Поднесете след минимум 30-тина минути.
Добър апетит!

Прочетете още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай