Бисквитено брауни

24 януари 2016 | 13:15 | Илияна Николова
4 от 5 гласа
Добави в любими
За бисквитения пласт:
½ чаша масло, размекнато
½ чаша кафява захар
¼ чаша бяла захар
½ чаена лъжичка ванилов екстракт
1 яйце
1 и ¼ чаши брашно
½ чаена лъжичка сол
½ чаена лъжичка сода
1 чаша сладкарски парченца шоколад
За брауни пласта:
1 чаша бяла захар
½ чаша масло, разтопено
1 чаена лъжичка ванилов екстракт
2 яйца
1/3 чаша какао на прах
½ чаша брашно
¼ чаена лъжичка бакпулвер
1/8 чаена лъжичка сол
90 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

За брауни пласта:

Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете тавичка за печене с малко мазнина или спрей за готвене.

Разбийте размекнатото масло, кафявата захар, ¼ чаша от бялата захар, ½ чаена лъжица ванилия в голяма купа, докато сместа стане кремообразна. Към нея добавете 1 яйце и разбивайте с миксера, докато сместа стане лека и кремава. Това отнема около 2 минути.

Отделно смесете 1 и ¼ чаши брашно, ½ чаена лъжичка сол и содата за хляб в друга купа. Постепенно добавяйте към другата смес и бъркайте, докато се получи гладко тесто. Добавете парченцата шоколад. Разстелете тестото на дъното на подготвената тавичка.

За бисквитения пласт:

Разбъркайте 1 чаша бяла захар, разтопеното масло и едната ванилия в купа. Добавете 2-те яйца и разбийте с миксер. Смесете какаото в разтопеното масло и бъркайте, докато се разтвори.

След това последователно добавете брашното, бакпулвера и 1/8 лъжичка сол в какаовата смес. Бъркайте, докато се получи меко тесто. Изсипете върху брауни пласта и разстелете добре, за да покрие.

Печете в предварително загрята фурна за около 25-30 минути. Охладете напълно преди да разрежете и сервирате.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай