Нарежете сушените плодове, ако са на едри парчета. Накиснете ги в портокаловия сок за през нощта. Загрейте фурната на 140 градуса. Поставете тава с вода на дъното на фурната за повече влага. Подгответе тава за печене – намазнена и постлана с хартия за печене.

В голяма купа разбийте маслото с пудра захарта. Разделете белтъците от жълтъците на яйцата. Разбийте жълтъците и ги добавете към сместа с пудра захарта. Добавете и сушените плодове и орехите. Разбъркайте с дървена лъжица. Пресейте брашното. Добавете и него и разбийте с миксер.

В друга купа разбийте белтъците на пяна. Добавете ги към останалото тесто, като разбъркате много внимателно с лъжица. Излейте тестото в подготвената тава, като не препълвате формата. Печете за 2 часа или до златиста коричка. По желание залейте с топинг от бял шоколад.

Снимка: iStock

Вижте още: