![5-6 филии стар хляб
5 яйца
1 чаша прясно мляко
5 супени лъжици пудра захар
½ чаена лъжичка сол
1 течна ванилия
1 голямо кубче масло
1 чаена лъжичка канела (по избор)](/media/files/resized/article/654x358/863/964cf0adaadeb159e6ccac4d6234b863-f21b7f5bd9ac2c747119666ae7ee1676.jpg)
60 мин.
-
Порции: 2
Няма наистина да пържите филийките. Наричат се така, защото вкусът им е много подобен на пържените, но всъщност са печени.
Подредете хляба на дъното на тава за печене. В отделна купа смесете и разбийте с миксер яйцата, половината пудра захар, солта и ванилията. След това покрийте хляба със сместа. Нарежете маслото на дребни кубчета и ги разхвърляйте из тавата. Печете в загрята на 200 градуса фурна за около половин час или 40 минути.
Останалата пудра захар смесете с канелата и поръсете отгоре, когато е готово. Поднесете с конфитюр по ваш избор.
Снимка: iStock
Вижте още: