Майчинство

Две еднакви плюшени играчки гарантират щастливо бебе

18.02.2012г. / 12 44ч.
Ивет Лолова
Две еднакви плюшени играчки гарантират щастливо бебе

Много малки деца още от бебета си харесват една плюшена играчка, която им става любима. Малчуганите толкова много я обичат, че не заспиват без нея. Това може да бъде всякакво животинче – котка, куче, слон, зайче, като обикновено е малко по размер, така че да е удобно за гушкане.

Тук идва ролята на съобразителната майка, която веднага трябва да се втурне към детските магазини и да намери поне още един, а още по-добре два броя от плюшения любимец.

„Често получаваме писма от разтревожени родители, които търсят специално зайче, мече или коте, защото детенцето им е загубило играчката си. – споделя Бисерка Кехайова, производител на плюшени играчки. – Ние правим всичко възможно да им я доставим, защото знаем, че това е голям стрес за малкото дете“.

Играчката може да бъде забравена на много места – при баба и дядо, в детската ясла и градина, в хотела, в автобуса или самолета при дълго пътуване. Ако детето ви гостува често при родителите ви, най-добре оставете втора такава играчка при тях (разбира се преди това вторият екземпляр трябва да е постоял вкъщи и погушкан няколко дни, така че да е станал също любим).

Играчката за сън е специална, защото създава чувство на сигурност и уют. Често тя се превръща в ритуал за заспиване, без който малките деца трудно ще бъдат сложени в леглото.

Непременно снимайте вашите малки момиченца и момченца с любимата им играчка. Опитайте се да я запазите, за да им я показвате, когато пораснат, защото това са най-хубавите спомени от безгрижното и щастливо детство.

Очаквайте скоро видеоинтервю с Бисерка Кехайова.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай