Майчинство

Никаква телевизия за деца под 2-годишна възраст

30.07.2012г. / 13 48ч.
Аз жената
Никаква телевизия за деца под 2-годишна възраст

Отдавна се знае, че продължителното гледане на телевизия не е полезно, още по-вредно е то за децата до 2-годишна възраст – твърдят учени. Всеки час, прекаран пред телевизора, влошава здравето на малките деца.

Американската академия по педиатрия препоръчва деца под две-годишна възраст изобщо да не гледат телевизия. По-големите могат да прекарват пред екрана не повече от 2 часа на ден. Каролайн Фицпатрик – учен от университета в Ню Йорк – приканва родителите да не използват телевизора като детегледачка.

Към тях се присъединяват и канадските специалисти от университета в Монреал. Според тяхно изследване за една седмица всеки час пред телевизора при деца до 29-месечна възраст, води до съкращаване на разстоянието, което детето може да скочи, когато стане на 10 години и до увеличаване на талията му с 0.361 см.

Ако детето е гледало телевизия по 18 часа на седмица, когато е било на 4,5 години, то през 10-тата си година талията му се увеличава със 7,6 мм. Изследването показало, че средно малките деца гледат телевизионни програми по 8,8 часа, а когато станат на 4,5 години, това време се увеличава до 14,5 часа, пише „The Telegraph“.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
R. ( преди 11 години )
Твърдо съм против телевизията и при малки и при големи - промива мозъка и губи времето, но проучването е меко казано смехотворно и невярно - поне за моите деца. И двете ми деца, въпреки желанието ми, от малки са с детегледачката "телевизор", а и въпреки, че и храната им често е силно нездравословна (кола, сандвичи и разни сладки ***) , та и двете деца са с перфекти тела и спортни изяви доста над средните в класовете. А баткото, вече ме мина на височина и гони 180 , а още няма 16.Даже взех да ставам за смях с моето вечно мрънкане за здравословен живот, а фактите показват друго.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар