Майчинство

Шест признака, че детето ви е гений

Дали вашето дете е дете-индиго или бъдещ гений

13.12.2012г. / 09 42ч.
Надежда Маринова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Много се говори за деца индиго и кристални деца, а някои родители със свръх амбиции към детето си виждат в него гений – бъдещ Айнщайн, Пикасо и Моцарт. Много са теориите за това дали човек се ражда с определени способности и дали ги развива. Истината е по средата, а между временно вие наблюдавайте вашия малчуган дали отговаря на някои от следните признаци.

Свързани статии

Ако отговорите ви са над 50 % с да, значи детето притежава завиден интелект и е добре да го насочите да се занимава с наука или по-конкретна област която го влече. Все пак не бързайте да се радвате – гениите често са самотни, ексцентрични и неразбрани, а в България и недобре платени. Засега най-доброто нещо, което можете да направите за вашето дете е да му осигурите поле за действие и изява и да го подкрепяте. Самото то или бъдещето ще ви подскаже какво да направите по-нататък.

1. Разсъждава логично, има ясна мисъл, разбира недоизказаното, улавя причините и мотивите на постъпките на другите.

2. Има добра памет.

3. Бързо си научава уроците. Лесно борави с абстрактни понятия, умее да обобщава и прави изводи.

4. Задава интересни въпроси, които надхвърлят интересите на връстниците му.

5. Обича да чете книги, да гледа научнопопулярни филми за по-големи деца, тийнейджъри и възрастни. Често прави свои проекти върху теми, почерпени от тях.

6. По интереси далеч превъзхожда своите връстници – има широк мироглед и обща култура. Способно е да разговаря с възрастни хора на всякакви теми и да отговаря логично.

Коментирай
4 rate up comment 0 rate down comment
nedinagadin ( преди 11 години )
шест признака, че детето ви не е гений, а вие сте овца с пртенции: 1. мислите че детето е надарено само защото може да говори. 2. мислите че има талант защото си тананика. 3. мислите че е велик художник защото маже с шоколад по стената. 4. ще стане моден дизайнер защото е успяло да зашие копче. 5. мислите че да си научи уроците е геройство 6. да прочете книга е постижение.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар