Майчинство

„300 бебета повече“ ще постави статуя на майчинството в София

Читателите на Az-jenata.bg първи ще видят проекта ни за статуя, символ на майчинството

25.03.2013г. / 14 45ч.
Мария Дуковска
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

На 25 март, Благовещение (Благовец) всички християни празнуват и отбелязват с почит деня, в който идва благата вест, че Дева Мария е избрана да роди Спасителя на човечеството, сина Божий Иисус Христос.

8 поредни години Az-jenata.bg провежда на Благовещение своята информационна кампания „300 бебета повече“ за превенцията на малформацията спина бифида и профилактиката на заболяването посредством фолиева киселина. За тези 8 години екипът ни, съвместно с много приятели и партньори осъществи редица събития с цел популяризирането на необходимостта бъдещите майки да приемат фолиева киселина, за да предпазят децата си от опасното заболяване, което засяга около 300 деца на година.

Тази година решихме да отбележим Благовещение и кампанията ни „300 бебета повече“ ще осъществи един наистина впечатляващ и сериозен проект, за който ви загатнахме още преди година.

В сътрудничество с дългогодишния ни партньор Университетска Акушеро-гинекологична болница „Майчин дом“ София, на който искрено благодарим за помощта и подкрепата, ще поставим скулптура, символ на майчинството и най-голямата християнска ценност – семейството. Средствата за статуята бяха събрани чрез благотворително събитие през 2012 г. и проектът за нея е вече готов.

Читателите на Az-jenata.bg имат привилегията първи да видят красивата скулптура, която ще бъде поставена на почетно и видимо място в сградата на „Майчин дом“ най-голямата АГ болница в София.

Артистичната и оригинална скулптура изобразява женско тяло, което погледнато от една страна е изящна дамска фигура, а от другата страна е бременна жена.

Съвсем скоро ще ви съобщим и датата, на която ще поставим скулптурата, със специална покана към вас да бъдете част от този така важен момент за кампанията „300 бебета повече“.

Коментирай