Майчинство

Неща, които не подозирате, че се случват в яслата

Оставяйки детето в яслата или в градината, знаете ли какво изобщо става там?

04.07.2013г. / 11 00ч.
Мария Дуковска
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Всеки ден оставяте малкото си дете в яслата или групата в детската градина, надявайки се то да е в добри ръце и нищо лошо да не му се случи, докато вие работите през деня. Но знаете ли какво всъщност се случва там и дали понякога нормите за възпитание, към които вие се стремите отговарят на техните „стандарти“?

Детето ви казва „Мамо“ на учителките

Когато детето е прекалено малко и знае едва една-две думи, сред които и заветната „Мама“, нормално е понякога да я казва на учителките. Те ви спестяват тази информация, за да не ви натоварват излишно, но почти винаги се случва в ранната бебешко-детска възраст.

Седи в мокър памперс по-дълго, отколкото бихте искали

Ако е още твърде малко и му се слага памперс, имайте предвид, че в лудницата две жени да гледат 30-35 деца, невинаги пелената му се сменя редовно. Съществува голяма вероятност да преседява с мокрото дупе по-дълго време, отколкото бихте искали...

Невинаги си мият ръцете

Вкъщи може и да следите стриктно хигиената на детето, но в детската градина може да се случи често да не си мият ръцете и дори да ядат така.

Гледат мно-о-го телевизия

За да се озапти „зверилникът“ от 30, че и повече деца, понякога учителките им пускат телевизия или детски анимационни филмчета, за да стоят мирни. Само че това е вредно за очите на децата и не се знае колко време на ден прекарват залепени за монитора, вместо да играят навън...

Детето ви може да се държи много по-различно от вкъщи

Свързани статии

Когато децата са у дома, те се държат по един начин, но на чуждо място, където има и други деца, те започват да проявяват своя характер. Възможно е да проявят агресия или пък състрадателност и вероятно ще реагират по необичаен за вас иначе начин.

Плачът на отиване не трае дълго

Сърцераздирателните викове и сълзи в очите, когато оставяте детето в детската градина всеки път ви късат сърцето. За ваше успокоение, знайте, че те не продължават дълго, след като влезе при децата и мно-огото играчки.

Научават мръсни думи

Чудите се откъде е чуло новата неприлична дума, която ви я сервира за вечеря? От детската градина, разбира се. Явно някои родители не си мерят толкова приказките, колкото вие.


Коментирай
29 rate up comment 0 rate down comment
Вили ( преди 10 години )
работила съм преди години в детска ясла,телевизор не е имало никога,сега не знам какво е положението но ми звучи странно да гледат тв,ръцете се мията винаги преди да се седне за хранене,за броя на децата има норматив и в яслени групи няма такъв брой деца който сте цитирали, и деца в яслена група до 3 години не говорят мръсни думи
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
35 rate up comment 0 rate down comment
Men ( преди 10 години )
Защо пишете глупости, само да плашите майките? Синът ми ходи втора година на ясла - научиха го да яде сам, да заспива, да се храни, да пее песнички, обича си пирятелчетата и никога не е плакал...всичко е индивидуално!!! При спокойни майки и добри "лелки", няма място за такива страхове...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар