Майчинство

Любимите играчки на всяко бебе

Меките и пухкави играчки ще стимулират чувството за допир на бебето

06.06.2014г. / 09 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: photl

Снимка: photl

От момента на нашата поява, през целия си живот, играем на нещо. С времето играчките се променят, стават по-сложни, но и по-забавни. Едни от най-важните за развитието ни си остават първите играчки.

Играчките помагат на бебето да открие света около себе си и да практикува нови умения като възпроизвеждане на звуци, лазене, подобряват координацията и т. н. Вижте кои са любимите играчки на бебетата.

Дрънкалки

Дрънкалките са едни от първите играчки, с които бебето се запознава. Възможностите за игра с нея са много. На първо място така може да проследите как бебето развива своите слух и зрение.

Ако я закачите за ръчичката или крачето на бебето, то ще се забавлява много. Веднага ще усети, че чрез своите движения провокира издаването на звук, това ще го кара да не спира да се движи. Активността е много важна за малките бебета, защото тя развива техните двигателни способности.

Мобилни играчки

Те често се поставят над леглото на бебето, за да може да се забавлява докато лежи по гръб. Изберете нещо в приятни и свежи цветове, може и с музика и светлини. Музиката и приятните движещи се фигурки ще успокоят вашето бебе и ще направят приспиването по-лесно.

Фитнес за бебета

След като бебето ви стане малко по-активно, то е готово да се забавлява с тази бебешка активност. Тя се предлага с шезлонг или меко одеялце, на което поставяте бебето. На него висят различни забавни играчки, които бебето ще се опита да докосне, захване и разгледа.

Този вид активност упражнява умението на бебето да захваща и задържа и като цяло развива много двигателните умения. Голяма част от бебетата се научават да се изправят сами именно с такива бебешки активности. Идеална играчка за бебето и малко време за вас, в което да гледате филм или да почетете книга.

Меки кубчета

С меките кубчета, изработени от плат, вашето бебе истински ще се забавлява. Те са цветни, някои издават звук. Когато бебето стане по-голямо, може да го научите как се подреждат кубчета, как се търкалят.

Плюшени играчки

Меките и пухкави играчки ще стимулират чувството за допир на бебето. Допирът с такива играчки е един от първите, които учи малките същества на прегръдка, любов и привързване. Ако бебето ви си има своя любима плюшена играчка, тя може да ви бъде в помощ, когато се приспивате или посещавате лекар.

Меки книжки

Всяко бебе си има книжки и те най-често са изработени от плат. В процеса на игра и разглеждане, бебетата се учат как да разлистват книгата. Изберете такива, които са и с картинки на животинки. Така в процеса на израстване ще може да научите бебето да ги разпознава и да възпроизвежда звуци, с които да оприличи животното от картинката.

Свързани статии

Играчки с огледала

Бебешките огледала са безопасни, те са изработени от пластмаса или друг мек и гъвкав материал. Бебетата обичат огледалата. Затова трябва да имате една такава играчка, в която то разпознава вас и себе си.

Играчки за ваната

Играчките за вана могат да направят къпането забавно. Децата се учат да разпознават животните, да възпроизвеждат техните звуци и банята е удоволствие, а не страх.

Играчки с рингове, кубчета

Тези играчки са за малко по-големи бебета. С тях те се учат как да подреждат кръговете по размер, в коя част трябва да пуснат кубчето и къде конуса. Играчки, които подобряват тяхната координация, ловкост и разбира се забавен начин да научат имената на фигурите и цветовете.

Снимки: photl

Коментирай