Малинов тарт

7 октомври 2010 | 14:14 | Аз жената
Добави в любими
За блата:
100 г масло
2 ч. ч. брашно
1/2 ч. л. сол
1 ч. л. захар
За крема:
Вижте предната рецепта
но оставете повече малини за аранжиране
1 ч.30 мин.

Продукти
Приготвяне

Подгответе тестото като в купа поставете брашното, солта и захарта и нарежете студеното масло. Енергично разбъркайте, до получаване на хомогенна сипкава смес. Добавете студена вода 3-4 суп. лъж. и размесете гладко тесто. поставете за около 30 минути в хладилника. Именно през това време може да направите плънката.

Извадете тестото от хладилника и разточете кора с диаметър по-широк от съда, в който ще правите тарта. Намажете стените и основата с масло и поръсете с брашно. Сложете кората и уплътнете добре нагоре и ръбовете на тавичката. Изрежете излишното. Поставете метално фолио и поръсете с боб.
Печете около 20 минути на 180 градуса, махнете фолиото и боба и допечете още 10 минути на 190 градуса.
Извадете и оставете да изстине.
Поставете в основата крема. Украсете с малини и зеленина.
Добър апетит!

* * *

Чийзкейк с малини
Малинова любов
Закуска за отслабване с пресни малини
Летен сладкиш с малини
Торта с малини
Крем от ягоди или малини
Барабанче от малини
Малинова торта с целувки
Плодови летни изкушения

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
Петя ( преди 11 години )
Изглежда супер вкусно, ще го опитам някой път.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 1 rate down comment
Carlly ( преди 11 години )
Bravo na baba Tzenka: chete i prevejda mnogo american retzepti.Malko smeshno mi zvuchat "malinov tart, vmesto malinov sladkish/torta, ili french galet/safkish sus smokini i stafidi i t.n, ama retzeptite sa blizki do originalnite i sa mnogo vkusni! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар