Тарта „Линцер“

29 октомври 2015 | 12:20 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
За тестото:
85 г масло
65 г пудра захар
1 яйце
165 г брашно тип 500
50 г бадемово брашно
ванилия на прах
1 г канела на прах
1 г набухвател за сладкиши
щипка сол
За пълнежа:
250 г конфитюр от малини
145 мин.

  • Порции: 7-8

Продукти
Приготвяне

Смесете омекналото масло заедно със захарта и след това добавете щипка сол и яйцето. Разбъркайте добре и добавете пресятото брашно с набухвателя, щипка ванилия, канела, бадемовото брашно и замесете, докато получите хомогенно тесто.

Увийте го в прозрачно домакинско фолио и го оставете за два часа в хладилника да почине. След това разстелете 2/3 от тестото и го разточете с дебелина около 3 мм и го поставете във форма за торта с диаметър 22 см. В основата за тартата поставете конфитюра.

Останалата част от тестото нарежете на ленти и подредете кръстосано върху тарта. Печете във фурна на 180 градуса за 20-25 минути. По желание след като изстине може да я глазирате с желатин.

Рецептата е част от книгата "Тарти. 50 лесни рецепти“.

Снимка: istock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай