Смесете омекналото масло заедно със захарта и след това добавете щипка сол и яйцето. Разбъркайте добре и добавете пресятото брашно с набухвателя, щипка ванилия, канела, бадемовото брашно и замесете, докато получите хомогенно тесто.

Увийте го в прозрачно домакинско фолио и го оставете за два часа в хладилника да почине. След това разстелете 2/3 от тестото и го разточете с дебелина около 3 мм и го поставете във форма за торта с диаметър 22 см. В основата за тартата поставете конфитюра.

Останалата част от тестото нарежете на ленти и подредете кръстосано върху тарта. Печете във фурна на 180 градуса за 20-25 минути. По желание след като изстине може да я глазирате с желатин.

Рецептата е част от книгата "Тарти. 50 лесни рецепти“.

Снимка: istock

Вижте още: