Меню

Шоколадов мус с авокадо

12 май 2015 | 16:35 | Михаела Лазарова
4 от 4 гласа
Добави в любими
1 и 1/2 узряло авокадо
1 голям узрял банан
1/2 чаша неподсладено какао 
1/2 чаша  фъстъчено масло 
1/2 чаша  мед
1/4 чаша бадемово или краве мляко
1 ч.

  • Порции: 4-6

Продукти
Приготвяне

Всички съставки се слагат в кухненски робот и се разбиват до получаването на хомогенна смес. Преди да разпределите муса в подходящи чаши, опитайте го на вкус. Ако е необходимо, добавете още какао за повече наситен шоколадов вкус или ако има нужда капнете още мляко.

Мусът трябва да престои в хладилник поне половин час. Преди да сервирате, по желание декорирайте с шоколад, плодове, сладко.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 8 години )
НАправих го. Фен съм на здравословната кухня. Но наистина е гадно на вкус. Опитах и друга вариация отново с авокадо и какао, така си и изхвърлих муса. По-добре пробвайте друга рецепта, но нещо без авокадо. Него запазетре за салата или сандвич. Успех!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар