Меню

Безглутеново брауни

7 юни 2016 | 13:40 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
450 г боб от консерва, сварен
200 г захар
¼ чаша какао на прах
3 яйца
¼ чаша кокосово масло
1 ванилия
1 бакпулвер
½ чаша орехи, счукани
100 г черен шоколад, готварски
60 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Изцедете боба от водата в консервата и го изплакнете. Пасирайте го, докато стане на каша. Най-добре е да го направите в блендер. Към него добавете захарта, какаото, яйцата, кокосовото масло (леко разтопено предварително), ванилията и бакпулвера. Бъркайте сместа за няколко минути.

След това към продуктите прибавете орехите и шоколада, който предварително сте начупили. Разбийте отново на бързи обороти.

Изсипете сместа в намазнена и набрашнена тавичка. Може и във форма за мъфини. Печете в предварително загрята на 180-200 градуса фурна за 40 минути. Извадете от фурната, изчакайте да се охлади и нарежете на квадратни порции.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай