Меню

Домашни бонбони „Тирамису“

21 септември 2016 | 09:23 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
24 бишкоти
200 мл горещо кафе
250 г шоколад
3 прахчета ванилия
1/2 чаена лъжичка инстантно кафе
200 г крем маскарпоне
120 мин.

  • Порции: 10-15

Продукти
Приготвяне

В кухненски робот смелете бишкотите. Сварете кафето и докато е горещо залейте с него начупения шоколад и разбъркайте добре, за да се разтопи. Сложете бишкотите в купа и прибавете към тях ванилията и инстантното кафе.

Разбъркайте и сложете шоколадовата смес, заедно с маскарпонето. След като се получи хомогенна смес, оформете малки топчета и ги сложете в хладилник за около час.

Накрая ги потопете в разтопен или течен шоколад, сложете ги в подходяща чиния и отново поставете в хладилник.

Снимка и идея: facebook tasty

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай