Залейте смляното кафе с горещата вода. Прибавете и разтворимото кафе и разбъркайте добре. Нека постои няколко минути.

В съд на котлона загрейте ½ чаша вода. Когато заври сложете в нея захарта и разбъркайте на слаб котлон. Ще се получи сироп, в който след като се сгъсти се слагат жълтъците много бавно, разбърквайки, за да не се сготвят и пресекат. Към тях добавете и ванилията. Разбърквайте, докато се получи гъст крем.

Смесете крема със сместа с кафето, добавете солта, разбъркайте. С миксер разбийте сметаната на пухкав сняг и я прибавете към крема. Разбъркайте с широка шпатула. Разпределете сместа в чаши и съхранявайте в хладилник за през нощта, докато кремът се сгъсти.

Декорирайте по желание с шоколад, ядки или плодове.

Снимка: iStock

Вижте още: