Лучена супа със сметана

6 април 2007 | 08:05 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 кг праз лук
50 г масло
6-7 глави лук
пилешки бульон от 1 кубче Галина Бланка
2/3 чаена чаша течна сметана или мляко
3-4 картофа
сол
черен пипер
За спаначения сос:
1 супена лъжица масло
2/3

Продукти
Приготвяне

 Обелете и измийте праз лука и главите лук и ги нарежете на едри парчета. Разтопете маслото и задушете праза и лука в него за 10 минути. Добавете предварително приготвения бульон, сметаната и обелените и нарязани картофи. Варете в продължение на 30-40 минути. Прецедете готовата супа. Намачкайте зеленчуците и ги върнете обратно в бульона. Измийте спанака и го задушете за 5 минути в маслото. Добавете настърганата лимонова кора и варете още 1-2 минути. Разбъркайте соса с миксер.


Сипете супата в чинии, украсете ги със скаридите и сервирайте заедно със спаначения сос.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
пишман готвач-читате ( преди 9 години )
Тази супа може би би станала вкусна, ако точно бяха дадени продуктите и точно бе и описанието за приготвянето: "За спаначения сос: 1 супена лъжица масло 2/3" - какво 2/3?-чушки, домати, камъни, пясък, цимент, чакъл - какво? Никъде не се споменава за лимон, но "Добавете настърганата лимонова *** (къде да я добавим тази лимонова ***? - в супата или в соса, къде?) и варете още 1-2 минути. Разбъркайте соса с миксер".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар