![5 големи картофа
3 супени лъжици заквасена сметана
100 г сирене за мазане или Крема сирене
100 г краве сирене
2 с. л. масло
настърган кашкавал
5-6 маслини
зелен лук
магданоз
сол](/media/files/resized/article/654x358/600/754a8df4a1f27799bdc753afe7dda600-11a10a5b4bb9590531b455973140e2cb.jpg)
Приготвяне:
Сваряваме картофите за около 20 минути, след което белим и разрязваме на половина по дългата страна. Издълбаваме ги с малка лъжичка, като оставяме 5-8 мм до кората.
В дълбок съд изсипваме издълбаната вътрешност на картофите и я намачкваме добре с вилица или преса за картофено пюре, след което добавяме заквасената сметана, сиренето за мазане, натрошеното краве сирене, настъргания кашкавал, маслото, маслините нарязани на малки парченца и наситнените зелен лук и магданоз.
Получената смес осоляваме по желание след което с нея пълним картофите.
Така напълнените картофи поставяме в намаслена тавичка и печем в загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути.
Рецептата е от конкурса „Какво сготвих днес“
Опитайте още: