![500 г моцарела
2 яйца, разбити
¼ чаша вода
1 и ½ чаши галета
1 щипка чесън на гранули
1 щипка сол
1/3 чаша царевично нишесте
1 л олио за пържене](/media/files/resized/article/654x358/d52/cde6ea1d700344c9a717d27d14d4ed52-0ef7518f58810c779ad3a66c6413f8b8.jpg)
30 мин.
-
Порции: 4
В купа смесете разбитите яйца с водата. Отделно смесете галетата с чесъна и солта. В трета купа брашното с царевичното нишесте. Загрейте дълбока тенджера с олиото за пържене на маслена баня. Настройте котлона на средна температура.
Една по една оваляйте всички топки моцарела първо в сместа с брашното, после в яйчената смес и накрая в галетата. Пържете до златисто и след това поставете готовите топки моцарела върху кухненска хартия, за да се отцедят.
Снимка: iStock
Вижте още: