Дева

23 август – 22 септември
Дева

Управляваща планета: Меркурий
Стихия: земя
Качество: подвижен
Щастливи числа: 3, 5, 6, 12, 20, 27
Подходящ цвят: бял, бледо сив, виолетов, резеда
Камъни: ахат, нефрит, малахит, сердолик, топаз, мрамор, изумруд, карнелит
Цветя (растения): астра, подбел, червен мак
Метал: олово, мед
Талисман: наковалня, астра
Девиз: Аз анализирам
Късметлийски дни: сряда
Неблагоприятни дни: четвъртък, петък
Подходящи държави: Гърция, Сирия, Молдова


Девите са сложно устроени. Чувстват непрекъснато необходимост от самоусъвършенстване, анализиране, подреждане и систематизиране на фактите. Те са скептици, не приемат интуицията за водеща. Виждат живота ясно, стараят се да опростят проблемите.


Те се разкъсват между любопитството и страха. Мислят преди да действат, не са спонтанни и много често пропускат предоставените им възможности. Девите са умни, работоспособни и надеждни, могат да направят всичко и да приемат всякаква позиция. Девата е най-силна в комбинациите, логиката и цифрите. Девата обръща внимание на подробностите и точно това й помага да побеждава и да печели.


Има 3 типа Деви в зависимост от начина на решаване на проблемите и от стремежите им.


1-ви тип – не се справят. Те са сдържани и крайни, или всичко обмислят в детайли, или всичко оставят недовършено;


2-ри тип – могат да стигнат до депресия в знак на протест, властолюбиви, егоистични


3-ти тип – комбинация от първите 2 – едната ръка не знае какво прави другата! Клатушкат се между пълна нерешителност и бурен ентусиазъм.


Добри и лоши черти

Девите са логични, чувствени, последователни и отговорни, повече интелектуални, отколкото емоционални.


Могат да бъдат обаче и консервативни, доста еднообразни, прекалено детайлни и критични.


Най-лош вариант: Уникален скъперник, ограничен и заядлив. Не умее да импровизира, прави се на тежкар, мисли бавно, взима решения трудно. Най-много стари моми и ергени има сред Девите.


Мъжът Дева

Мъжете Деви обикновено са изключително съсредоточени към външния си вид – фитнеса е едно от любимите им занимания. Според собствените им представи, за да изглеждат добре трябва да са поне като четирикрилен гардероб – предимно мускули и тук-там – жили. Има и изключения, разбира се.


Обикновено мъжът Дева е късо подстриган, носи косата си сресана на горе, много рядко поддържа малък, но забележим перчем. Очите са изразителни, леко изпъкнали, много често сиви, устните са тънки, бледи, плътно стиснати, на ръст са средни, в повечето случаи – високи.


Жената Дева

Жените Деви се познават отдалече – те са истински хамелеони. Могат по такъв начин да променят физиономията си, да си служат с такива мимики и жестове, че не е нужно дори да ги слушаш какво говорят, всичко изразяват с подходящи движения.


Косите им са прави, събрани и подредени, очите са големи, тъмни, наблюдателни. Веждите са леко дъгообразни, почти прави, очните ябълки са ясно очертани, кожата им е бледа и гладка, много чувствителна и много често с напредването на възрастта се появяват петна. Жените, както и мъжете обикновено имат нос, който се отличава, в сравнение с останалите пропорции. На ръст на средни и често с поднормено тегло. Жените Деви обикновено са сговорчиви и отстъпчиви.


Детето Дева

Това са много разсъдливи и подвижни деца. Бързо усвояват нови навици и са много очарователни. Рано проговарят, по-лесно и по-добре от връстниците си. Те се развиват по-бързо и трябва да получават информацията на малки порции и в подходящ вид. Добре е да прекарват повече време на открито и да им се създава грижа за нещо – цветя или животни.


Родителят Дева

Девите се отнасят много съзнателно към родителските си задължения. Те са настойчиви и упорити в старанието си да изградят навици у своите деца. Поставят на първо място заниманията, а после – игрите. Бащите Деви обикновено са строги, нетърпеливи и раздразнителни, но отделят много внимание за развитието на интелекта на децата си.


Работа

Представителите на тази зодия са най-практичните хора. Освен това са и в голяма доза оптимисти – според тях никога нещата не може да са непоправимо зле. Те виждат света като съставен от взаимосвързани елементи. Ако помогнете на Девите да видят убягващите им детайли ще спечелите уважението им за цял живот. В тази насока Девите много добре работят с Телците и Козирозите. Много им допада начинът на мислене на Рибите, тъй като те забелязват тънкости, които обикновено убягват на тях самите.


Девите са болезнено откровени и няма да си спестят мнението за вас дори и то да не ви хареса. Те са истински прагматици и обикновено се занимават само с конкретни неща, от които биха постигнали положителни резултати. Обикновено се сближават само с хора, в чиито умствени способности нямат съмнение и безпрекословно им показват уважението си.


Няма смисъл да разказвате на Девите за перспективите и възможностите на проектите си, най-добре е да им споделите каква конкретна печалба очаквате.


В никакъв случай не бива да проявявате нахалство пред Девите, даже когато ви се струва, че са непробиваеми. Те ще се засегнат и ще започнат да ви отбягват.


Ако Девите оценяват работата ви еднозначно – като изцяло положителна или изцяло отрицателна, това означава, че не сте се справили блестящо.


Девите не търпят безпорядък на работното си място и ако работите с представители на тази зодия, а нямате навика да подреждате бюрото си, ще се наложи да изтърпите лошото им настроение.


Пари

Според Девите доброто материално състояние се постига не толкова с добри приходи, колкото с пестеливост и икономии. Девите могат да похарчат много повече за чужди или полупознати хора, за да не ги помислят за скрънзи, отколкото за себе си и семейството си.


Любов и брак

Ще ви трябва много време за да разберете истинското мнение на Девата за вас. Може да ви обсипва с мили думи, а връзката ви да продължи не повече от седмица, от друга страна може да не ви направи нито един комплимент, а да се окаже влюбен/а до уши.


Пред мъжете Деви трябва да говорите колкото е възможно по-малко и да се усмихвате колкото може повече. Повечето Деви са толкова самовлюбени, че ако не дай Боже ги прекъснете по време на разговор е възможно да ви намразят до края на живота си. Мъжът Дева може да излива монолози с часове, но не го оставяйте да прави това – намерете начин да си тръгнете, в противен случай много скоро ще се разочаровате от него. Най-добрият начин да го спечелите, ако не за цял живот, то поне за дълго е да му сготвите нещо вкусно и да му го поднесете в подходяща обстановка.


Ако стане прекалено настоятелен, отказвайте му до момента, в който не ви разкрие намеренията си в детайли или не ви заведе директно под венчилото. Колкото по-дълго го държите далече от себе си, толкова по-здрава ще бъде връзката ви.


С Девата можете да живеете дълго и щастливо само, ако още в самото начало изясните статута на взаимоотношенията си и си оставите свой собствен свят, в който да не го/я допускате. Те не обичат проявите на прекалена загриженост, нито прекалените глезотии.


Подходящи партньори

В ранна младост предпочитат Телец и Козирог, връзките им са случайни, чувствени, стабилни и кратки.


В средната си възраст Девите обикновено са се реализирали професионално, не са така съсредоточени в ежедневните си задачи и имат добра съвместимост със Скорпион и Лъв – те оценяват инлектуалността на Девата.


В зряла възраст Девата намира много добър съвпад със Стрелеца, който е чувствен добродетелен идеалист.


Секс

За да съблазните Дева използвайте класическия сценарий – вечеря на свещи с бутилка изискано вино. В секса, както и навсякъде другаде, Девата предпочита предварително да знае правилата – какво ви харесва, какво не ви харесва и до къде може да се стига с експериментите.


За да продължи връзката ви по-дълго е добре непрекъснато да го/я хвалите колко добър/а любовник е. Девите не винаги успяват да почувстват партньорите си и на моменти затварят очи и сами изживяват екстаза си.


Храни и напитки

Девите са родени кулинари. Те готвят вкусно и полезно. Отнасят се към приготвянето на храната като към някакво свещенодействие и им трябва доста време. За любимите си хора са в състояние да приготвят най-отбрани деликатеси. След Телците, жените Деви са най-заклетите вегетарианки, за разлика от мъжете Деви, които определено предпочитат месото.


Стил

Девите имат много изтънчен вкус към облеклото. Независимо къде отиват и какво ще правят, те задължително трябва да изглеждат като манекени. По-възрастните предпочитат облекло в класически стил, младите – най-авангардното.


Металносивото е най-любимият им цвят – това е цветът на акуратните, скромните и дистанцираните. Сивото е смес на черно и бяло и символизира смесването на противоположностите. Девите са едновременно самоотвержени и цинични, аналитични и гъвкави и за това сивото така им допада.


Обичат тънките леко тръпчиви аромати с нюанс на смоли и горска свежест, а от цветните аромати предпочитат жасмин и лавандула.


Вашия хороскоп е изработен от: Петя Георгиева