Рак

21 юни - 22 юли
Рак

Управляваща планета: Луна
Стихия: вода
Качество: кадинален
Щастливи числа: 2, 4, 5, 8
Подходящ цвят: гълъбов, син, бледолилав, сребрист, охра
Камъни: опал, кристал, лунен камък
Цветя (растения): водна лилия, жасмин, растения с бели цветове
Метал: сребро
Талисман: сърце
Девиз: Аз се съмнявам
Късметлийски дни: понеделник, четвъртък
Неблагоприятни дни: вторник, събота
Подходящи държави: Холандия, Шотландия, Турция, Сирия, Африка, Австралия


Ракът си е достатъчен сам на себе си. Той употребява своя интелект и невероятната си памет, за да се потапя в самосъжаление и да си „връща дълговете” помни добрините, но помни и лошото и рано или късно си отмъщава. Ракът ползва знанията и опита си като оръжие за атака, бори се с въображаеми врагове и живее предимно с миналото си.


Ракът се движи назад или в страни и се плаши даже от сянката си. Ракът е много ласкав и много обичлив, но в подсъзнанието си винаги мисли за несъществуващи опасности. Най-важното нещо за Ракът е дома и семейството му. Ракът има нужда от време за мислене, не трябва да да се принуждава да бърза. Ако имате време да култивирате Рака като рядко и екзотично растение, няма начин да не получите превъзходни резултати.


Ракът не обича магиите, но обича гаданията. Много иска да знае какво го очаква в бъдеще и благодарение на неповторимата си интуиция обикновено отгатва какво ще стане. Раците са отлични психолози и много лесно успяват да манипулират околните.


Добри и лоши черти

Раците имат покровителствено отношение към хората. Проявяват съпричастност при поява на проблеми и търпение в екстремни моменти. Те са грижовни, благоразумни и трудолюбиви.


Основен недостатък на Рака е, че не може да проведе никакъв разговор, ако съществува и най-малка вероятност неговото мнение да бъде отхвърлено. Той е в състояние да излъже, но не и да приеме вината си. Има непоносимост към критиката. Не може да скъса с миналото си и най-вече с неприятните изживявания от детството си. Неподлежат на контрол непрекъснато променящите му се настроения, които натрапва на всички.


Най-лош вариант: Вглъбен в себе си непрокопсаник. Нищо не е в състояние да промени мнението му. Опитва се да създаде погрешното впечатление, че е спокоен и търпелив, а всъщност е сръдлив и неврастеничен. Приема всички околни за мързеливци, които влачи на буксир, ненавижда хората, които са в добро настроение и прави всичко възможно да им го развали.


Мъжът Рак

При него най-важни са очите – те обикновено са кръгли, с леко изтънени краища и ярко изразени очни ябълки. Миглите са светли, почти незабележими, цветът на очите в повечето случаи е светъл. Устните са пълнички, с капризни извивки в краищата, лицето клони към кръгло в зависимост от общото телосложение – дали човекът е слаб или пълен. Склонни са към напълняване, мъжете даже с годините успяват да си направят „бирени коремчета”.


Жената Рак

Мечтата на поета – кръглолика красавица с чувствени очи. Обикновено са 2-те противоположности – или крехка и беззащитна или едра и внушителна.


Жените Раци определено се нуждаят от повечко спорт, защото много лесно загубват добрата си фигура. Косите им са прави и доста тъмни, обичат лесните прически, устните са нежно очертани, детски.


Детето Рак

Мамините дечица. Деца на квадрат, че даже и на куб. Нежни, чувстивелни, капризни, ревливи. Ако родите дете Рак пригответе се да напуснете работа или да си вземете гледачка, макар че и тя няма да помогне кой знае колко. Детето Рак иска да има майка героиня.


Тъй като са много чувствителни и изцяло зависими от родителите си, не е желателно да се проявява излишна строгост при възпитаването им. Много по-добър ефект се постига с подходяща похвала или физиономия на разочарование от страна на родителя. Децата Раци си остават такива за цял живот и апликират отношението, което очакват от родителите си и в съпружеския живот върху партньора си.


Родителят Рак

Това са идеалните родители – заинтересовани, любящи, откликват на всички детски проблеми. Негативното, обаче е, че се опитват да лишават децата си от свободи и може да започнат да пренебрегват съпрузите си заради тях.
Раците бащи са особено привързани към дъщерите си.


Работа

За Раците с пълна увереност може да се каже, че работят за себе си. Те изключително рядко разчитат на чужда помощ, изграждат кариерата си самостоятелно, колкото и усилия да им струва това. Правят всичко стъпка по стъпка, етап след етап, със завидно постоянство сякаш търкалят снежна топка, от която се очаква да стане огромна макар и бавно.


Принципът на Рака е: „Нося всичко нужно със себе си. Ако някой не споделя неговите убеждения, Ракът упорито се стреми да му ги внуши. Раците са мнителни и трудно допускат някого близо до себе си. За това е нужно първо да се убеди, че мислите като него. В случай, че имате различно мнение, по-добре е да не се опитвате да промените това на Рака. Когато се убеди, че мислите еднакво, работата с него ще бъде голямо удоволствие.


Раците работят честно, методично, ритмично и са в състояние да поддържат работния дух на колегите си. Те са универсални – могат компетентно да решават всички възникнали въпроси. Честата промяна на настроенията им не пречи на никого, тъй като те намират и утеха, и развлечение най-вече в работата си.


Пари

На Раците не бива да се предлага прекалено голямо възнаграждение и бързи резултати, защото това ги прави мнителни. Ще решат, че е неестествено и даже, че има нещо противозаконно. От Раците не може да се очаква алтруизъм или желание за експерименти. Те много ясно и точно си представят каква част от благата им се полагат и при това е желателно да ги получават постепенно, за да знаят, че имат перспективи.


Раците не обичат резултати, които се получават изведнъж. В личния живот е добре да бъдат провокирани да правят по-широки жестове за някого, защото по този начин те се чувстват силни и добри.


Любов и брак

Раците са доста стеснителни и затворени. Колкото повече се стремят да изглеждат впечатляващо на външен вид толкова са по-комплексирани. Мълчаливи са и в никакъв случай не биха взели инициативата в свои ръце. За да реализирате дълги и сериозни отношения с Рак ще ви се наложи доста време да играете ролята на добрата фея – да не натрапвате желанията и претенциите си. Първоначално пробвайте лек и неангажиращ разговор. Опознайте средата и хората, с които общува. Отношението му към вас почти изцяло ще зависи от тяхното мнение.


Раците харесват скромните хора, които не влизат в спорове с тях. В същото време, колкото и парадоксално да звучи, те уважават именно хора, имащи собствено мнение по глобалните житейски проблеми. Идеалният вариант би бил, ако отстоявате мнението си рядко, но твърдо. Ракът непременно ще оцени рационалното мислене, скромността и проявите на привързаност към дома и семейството. Когато усетите, че Ракът започва да се привързва към вас не бързайте да го въведете в собствената си компания, взаимоотношенията ви ще се развият добре, ако се виждате по-често и то насаме.


Идеалният партньор според раците е трудолюбив, икономичен и спестовен, той трябва да има неговите духовни стремления, виждания, интереси и идеи и непременно всичко това да лежи върху взаимно доверие.


Подходящи партньори

В младежка възраст за Рака са най-подходящи Скорпиона и Рибите – те изискват близки, дълбоки, емоционални връзки.


След това Ракът малко променя преценките си, става по-разкрепостен и намира съвместимост с Близнаци и Дева. Тези два знака са доста енергични и лесно преодоляват неврастеничността на Рака.


В зряла възраст Ракът трябва да се опита да си наложи висока степен на самоконтрол. Тогава ще намери съвместимост с Козирога, който е високоорганизиран и двамата лесно ще осъществят целите си.


Секс

Ако искате да съблазните Рак не бъдете агресивни. Много по-голям ефект биха имали „случайни” докосвания и неангажиращо поведение. Трябва да прецените момента и да дадете възможност на Рака да се чувства удобно, защото при първите сексуални контакти той ще бъде доста скован.


Раците предпочитат класиката в секса, готови са да преотстъпят водещата роля на партньора. Обичат проявите на нежност и целувките. Впечатляват ги стилното бельо и изящните аксесоари. Ракът е чувствителен и всичките му действия зависят изключително много от емоционалната настройка.


Той търси разбиране, одобрение и поддръжка. Ако ги получи е в състояние да прави секс по-често от Овните и по-разнообразно от Близнаците. Но трябва да бъдете изключително внимателни – достатъчна е дори една неподходяща (макар и справедлива!)дума, наърняваща мъжкото му самолюбие и Ракът ще ходи мрачен и сърдит седмици наред, лишавайки от от нежност и себе си, и вас. Нека първата крачка бъде ваша, защото Раците не познават думичката „извинявай”. Класическият Рак просто ще мрънка, ще сумти, ще се сърди и ще търси причините за нещастието си навсякъде другаде, но не и у себе си.


Сексът е една от най-силните ви връзки с Рака. В случай, че постигнете хармония и се съобразявате с желанията му, Ракът ще е ваш до края на живота си. Ако на всичкото отгоре приемете безрезервно неговите капризи, променливи настроения, неочаквани избухвания и склонност към самосъжаление, то Ракът никога няма да ви изневери.


Храни и напитки

Раците са много чувствителни и към храната. Обичат да се хранят добре и най-важното – качествено и разнообразно. За Раците способността да приготвите нащо вкусно от съвсем обикновени продукти е основна предпоставка за дълъг и щастлив семеен живот. За себе си те са прави, тъй като от тяхната вродена свръхчувстителност мъжете обикновено имат проблеми със стомашно-чревния тракт и жлъчката.


Жените Раци са олицетворение на идеалната съпруга, майка, домакиня и пазител на домашното огнище. Има, естествено, и такива дами Раци, които ненавиждат кухнята и не се справят с приготвянето на храната, но всичко е въпрос на време – трябва първо да свикнат, после да им се даде време и възможност да се пробват и скоро започват да се справят доста добре. Раците обичат тестените изделия, бирата и всякакви течности.


Стил

Предпочитат свободното облекло, скриващо фигурата. Харесват всякакви украшения, ширити и галони. Непрекъснато се стремят в облеклото им да има елемент на загадъчност и романтична тръпка по „доброто старо време”.


Харесват бледорозово, бледозелено, екрю и други подобни пастелни тонове, а също така по-светлите оттенъци на сивото. Най-добре приляга на настроението им бледо изумруденото. Източните народи наричат този цвят „лунен”. Той олицетворява силно развитата интуиция, изолация от външния свят, емоционалност и нестабилност на настроенията. Това е много деликатен цвят – странен, мечтателен, тип „студен”, труден за постигане.

Техните аромати са плътни и нежни, напомнящи прохладна лятна нощ, асоцииращи се с Луната, на която Раците са подвластни. Това са ароматите на нощните растения – ирис, фрезия.


Вашия хороскоп е изработен от: Петя Георгиева