Водолей

21 януари – 19 февруари
Водолей

Управляваща планета: Уран
Стихия: въздух
Качество: неподвижен
Щастливи числа: 2, 4, 8, 9, 11, 13
Подходящ цвят: електрик, ултрамарин, виолетов
Камъни: гранат, циркон, опал, сапфир, аметист, лазурит
Цветя (растения): теменужка, мирта, нарцис
Метал олово
Талисман: ключ, икона
Девиз: Аз мога
Късметлийски дни: сряда, събота
Неблагоприятни дни: неделя
Подходящи държави: Дания, Южна Италия, Русия, Канада


Има слаби и силни Водолеи. Водолеите са ангел и дявол в една кожа. Не обичат да правят впечатление, но все пак го правят. Стремят се да направят нещо хубаво и в крайна сметка правят така, че на самите тях да им е хубаво. Не се подчиняват на условностите, но изискват от другите да го правят. Не желаят да приличат на никого, не ги интересува общественото отношение към тях, но обикновено разполагат с власт и престиж. Любопитни са към всичко и щом го изучат, много бързо им омръзва. Душата на Водолея е изпълнена с нежност, но рядко ще се втурне към някаква цел стремглаво. Непрекъснато се разкъсват между разум и чувства.


Водолеите са любезни, доверчиви, естествени, на моменти даже наивни. Водолеят не изпитва чувство на вина, ако претърпи неуспех се усамотява и не допуска прояви на съчувствие. Не обичат да ги управляват, мразят да им показват собствените грешки, това ги изнервя.


Водолеите имат много богато въображение и ако почувстват проява на внимание са в състояние да култивират енергия и да я управляват за разгадаване на различни ситуации.


Добри и лоши черти

Водолеят е скромен, не се стреми към надмощие. Добър приятел и добър съветник. Духовно предан.


Понякога е прекалено разнопосочен. Не признава никакви ограничения, в стремежа си да осъществи всички свои увлечения става повърхностен.


Най-лош вариант: Безличен. Клюкар, прахосник, майстор по сътворяването на всякакъв вид неприятности, най-вече на себе си. Дълбоко в душата си е скъперник и се срамува от това.


Мъжът Водолей

Водолеят има скулесто лице и хубав глас. На пръв поглед изглежда като човек от друг свят. Каквото и да похване, то се превръща в уникално произведение и при това той го прави съвсем естествено и непосредствено. Той винаги е изпълнен с фантастични и екстравагантни идеи, които остават чужди за повечето от обкръжаващите го и биват оценени от шепа хора. Всеки Водолей в дъното на душата си е анархист, той дълбоко ненавижда преклонението пред авторитети и порядки, у него винаги тлее скритото желание за разрушение, за конфликт и за промяна.


Водолеят лесно приема новостите, поддържа демократичните идеи, тъй като идеята за равенство и братство е заложена у него. Всяко посегателство към независимостта на Водолея е обречено на неуспех, това е най-свободолюбивия знак в целия зодиак. Водолеят остро чувства всяка несправедливост, с която се сблъсква и упорито се бори против нея. Ако го провокирате, ще окаже достойна съпротива.


Жената Водолей

Жената Водолей се отличава с хубав глас и скулесто лице. Тя иска независимост във всичко. Това е най-ценното, заради което е готова на огромни жертви и не би заменила за нищо. Това, което за всички останали е разбираемо и нормално за жената Водолей може да се окаже абсолютно неприемливо и обратно. За нея всички са равни и за това не е склонна да се подчинява на никого. За нея общественото мнение няма никаква стойност, тя върви само в своята си посока, въпреки всичко и всички и се държи така, както счита за нужно. Изгражда убежденията си по свои собствени закони, приема сeмейните и домашни традиции твърде избирателно, но всичко, което са възприели в ранното си детство и всичко, което считат за собствени убеждения са готови да отстояват до край. Това прави доста труден съвместния живот с тях – създават свой собствен ред и страшно се дразнят, ако някой го нарушава


Детето Водолей

Детето Водолей може да се окаже наказание за родителите. То е много любопитно и без какъвто и да било инстинкт за самосъхранение. Истинските проблеми, обаче, започват в училище – това дете е безкрайно изобретателно и безкрайно недисциплинирано. Най-лесното нещо а него е да прекъсне урока и да провокира всички деца към поредната щуротия. Това съвсем не значи, че детето е глупаво – напротив, то просто скучае. За него обикновено казват: „Умно, но мързеливо.”


Родителят Водолей

Водолеите създават широк кръг от интереси у децата си, ползват се с доверието им и имат изключително добри взаимоотношения. Не винаги отделят достатъчно време за децата си и това е предпоставка за различни грешни ходове от тяхна страна.


Работа

С каквото и да се занимава Водолеят, той го прави по свой собствен и неповторим начин. Водолеите винаги са първооткриватели, експериментатори, изобретатели в областта, към която са се насочили. Мразят да ги вписват в работно време, да изискват от тях дисциплиниран престой на работното място. Това съвсем не значи, че те са мързеливи и безотговорни. Просто си работят в свой собствен ритъм, който винаги е различен от общоприетия. Идеалният вариант е Водолеят да работи сам и за себе си, по начин, който той си е избрал.


Водолеите са изключително разбрани. Началникът Водолей е истинско съкровище за подчинените си – той не вика, не крещи и проявява грижа към екипа си, особено, ако началникът е жена.


Благодарение на изключителните си умствени способности Водолеите са предразположени към интелектуален труд и дейности, които изискват съобразителност, бърза реакция, находчивост и способност мигновено да се взимат решения.


Пари

Водолеят приема парите с максимата „колкото-толкова”. Водолеят е романтик и той никога не превръща парите в смисъл на живота си, той никога няма да робува на парите и дълбоко в душата си приема с насмешка онези, които го правят. За него най-важното е да получи колкото му е необходимо. Ако Водолеят намери занимание, което му допада, той ще му се отдаде изцяло и напълно, без да мисли за материалните резултати и духовни почести.


Водолеят не може да бъде изкушен, не може да бъде купен. Той мрази да взима заеми, но и не обича да дава заеми и ако все пак ви даде пари на заем, то върнете ги в срок, защото иначе ще ви се обиди и ще ви отпише от списъка си с приятели.


Любов и брак

Личният живот на Водолея никога не е безоблачен. Той винаги се стреми към идеалите, които сам си е създал и които са недостижими като хоризонта. Най-страшната трагедия за него е да се разочарова от любимия си човек заради несъответствие между идеалния и реалния му образ.


Напразно обвиняват Водолея в безчувственост. Той по-скоро проявява чувствата си твърде неравномерно. В началото на връзките си обикновено се проявяват бурно и внезапно, а скоро след това реагират спокойно и сякаш безразлично. Дали само за момента или за винаги – това никога не може да се определи. В този момент Водолеят започва да изучава обекта на чувствата си. За него има огромно значение интелектуалната хармония, близостта на интересите, еднаквите вкусове и увлечения. Водолеят може да се влюби до безумие и да направи всичко за любимия човек, дори най-безразсъдна постъпка и то в съвсем прекия смисъл. Водолеите са романтици до мозъка на костите си, редки са случаите на брак по сметка.


Подходящи партньори

В ранна младост Водолеят има прекрасна съвместимост с Близнаци – те са толкова променливи, че винаги са в хармония.


В следващия по-зрял период Водолеят влиза в хармонични взаимоотношения с Девата, заради нейната практичност, но за кратко.


В зряла възраст има много силна съвместимост с Лъва – двамата създават висша двойка.


Секс

Водолеите са свалячи, но винаги търсят недостижимия идеал. Мъжете обикновено не се женят рано. Условно могат да се разделят на 2 групи:
- възвишени, образовани, интелектуалци, всестранно развити мъже. При тях ври и кипи от обожателки. Те лесно се влюбват, но и бързо се оттеглят, осъзнавайки колко е далеч обекта на влюбването им от идеала, който са си създали. Тези Водолеи имат имат по-силно развита интелектуалност, отколкото сексуалност.
- първични, пробивни, с по-силно развита сексуалност и склонни към по-трайни връзки.


Храни и напитки

На Водолеят не му се налага да мисли за прехраната си. Него много повече го интересува духовната храна. Той може да забрави да закуси и да си спомни, че не е хапвал нищо чак вечерта, от което да почувства някакъв дискомфорт. На Водолеите им е все едно какво ядат и дали въобще ядат. Важното е да получават храна навреме, макар че могат да изкарат с дни на кафе и цигари.


Водолеят има нужда от партньор, който да се грижи за редовното му, качествено и правилно хранене, а още по-добре, ако му поднася собственоръчно приготвена храна. Решаването на вселенските проблеми е нещо много по-важно за Водолея от такива дреболии като храната...


Стил

По отношение на облеклото Водолеят е абсолютен авангардист – той може да облече онова, което никой друг не би облякъл, да си боядиса косата в лилаво или ярко зелено, да си направи абсолютно невъобразима прическа, да съчетае несъчетаеми стилове и точно това е причината повечето световни модни дизайнери да са от тази зодия – имат свежи и нестандартни идеи.

Вашия хороскоп е изработен от: Петя Георгиева