Сложете на плота бутер тестото и го разстелете. Намажете го с разбитото яйце. В кухненски робот смелете ядките, захарта и канелата. Може да оставите по-едри парченца ядки. Сложете сухата смес равномерно върху тестото и настържете много фино малко шоколад. Най-добре е след като смелите ядките и захарта да го прибавите към тях и да разбъркате, така ще ви бъде по-лесно.

Тестото се нарязва на лентички с дебелина около 1,5 см и всяка лента се усуква леко. Подредете лентичките в тавичка върху хартия за печене. Тези части на тестото, които не са покрити с ядки, може да намажете с малко яйце за блясък.

Много е важно да работите бързо с тестото, тъй като когато не е добре охладено е по-трудно да направите форми с него. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до златисто.

Снимка: iStock

Следете и кулинарната ни страница „Ръкохватки – лесни рецепти“.

Опитайте още: