Интимно

Вредни мисли, които разрушават връзката

Липса на позитивен поглед

26.06.2015г. / 14 01ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Какво може да разруши една любовна връзка? Дали е само изневярата или има токсични мисли, с които бавно, но сигурно кроим краха на своята любов. Ако връзките ви са били неуспешни или не сте доволни от сегашната си, вижте кои токсични мисли пречат на щастието ви.

Капанът на всичко или нищо

Това са всички моменти, в които вие виждате грешките на вашия партньор, дори и те да не са толкова големи. Също така пропускате милите жестове и ситуации, в които той или тя все пак е направил нещо добро за вас.

Катастрофални изводи

Когато единият от партньорите преувеличава отрицателните действия и събития, свързани с другия партньор. Това може да бъде всяка критична ситуация, в която вината бива прехвърляна върху половинката.

В тези моменти обвиняващият забравя да погледне и своите грешки.

Свръхактивно въображение

То се проявява тогава, когато отрицателните изводи за партньора не са базирани на истина.

Изразът „трябва“

Често във връзки, които вървят към своя край или не се развиват така, както трябва, единият партньор държи отговорен другия за своите нужди. Дори и те да не са познати, едната страна смята, че половинката й винаги трябва да знае какво иска да каже, трябва да знае от какво се нуждае, как да постъпи и т. н.

В процеса на опознаване партньорите със сигурност научават някои от нуждите на своите любими, но ако липсва комуникация, този процес на опознаване просто се прекъсва.

Липса на позитивен поглед

Как виждате своя партньор? Често липсата на позитивен поглед към половинката е това, което ни кара да не забелязваме силните и добри страни в човека до себе си. Постоянните мисли, че той или тя правят винаги всичко по грешния начин със сигурност ще доведат връзката до разруха.

Свързани статии

Играта, наречена „вина“

Тя се проявява в моментите, в които несправедливо единият партньор обвинява другия за взаимоотношенията или други по-големи проблеми във връзката, като „Аз съм нещастен/нещастна по твоя вина!“.

Разочароващи очаквания

Това се случва, когато някой от двамата се фокусира върху идеализираните очаквания за партньора. Идеализиране нерядко се наблюдава, когато единият от двамата или и двамата партньори са имали серия от неуспешни любовни връзки.

Снимка: istock

Коментирай