Интимно

5 полезни правила за първа среща

В случай, че искате да се срещнете отново

14.11.2017г. / 09 47ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Първата среща е важна като първото впечатление. От голяма важност е, защото човек няма втори шанс да направи първо впечатление. Ето защо за да е успешен стартът на потенциалната ви връзка, трябва да не грешите в поведението си.

Ето няколко начина да направите страхотно впечатление на първа среща:

1. Бъдете тактични, не странни.

Ако искате да отблъснете човека срещу себе си, дръжте се странно. Така ще е сигурно, че няма да ви потърси втори път. Но ако го харесвате и искате да продължите отношенията си, бъдете тактични, мили и с премерено поведение.

Кога първата среща трябва да е и последна?

2. Разговорите ви трябва да са по-леки и неангажиращи.

Избягвайте да обсъждате сериозни теми като любов, брак, семейство, деца, религия, политика. Всички тези теми са твърде сериозни за двама души, които все още не се познават добре. Дайте си възможност да се опознаете преди да сте се спречкали по някои от тези въпроси.

3. Направете всичко възможно да избягвате неловкото мълчание.

Дори да не се сещате за конкретна тема на разговор, недейте да мълчите. Мълчанието е пагубно. Пошегувайте се за нещо, разсмейте човека срещу вас, кажете нещо забавно, но неангажиращо. Така ще стопите ледовете помежду си, а разговорът ще потръгне.

7 неуместни думи за първа среща

Свързани статии

4. Не споменавайте, че майка ви е най-добрата ви приятелка.

Дори това да е така, спестете го на първа среща. Мъжете се плашат от властните майки, които контролират живота на любимите си дъщери. Това е сигнал за по-нататъшни проблеми с тъщата, ако изобщо се стигне до брак.

5. Дръжте се грациозно на раздяла.

За да впечатлите мъжа, с когото сте имали среща е важно да покажете възможно най-много от грациозната си женска природа. Това омайва мъжете.

Коментирай