Меню

Манджа с телешко, гъби и ориз

31 юли 2014 | 11:50 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 кг телешко месо за готвене
500 г пресни гъби
1 чаена чаша ориз
2 глави лук
сол, черен пипер
дафинов лист
1 домат или 1 лъжица доматено пюре
4 скилидки чесън
1-2 люти чушки
50 мл олио

Продукти
Приготвяне

Нарежете на малки парченца месото и го запържете в мазнина. Добавете нарязаните лук и гъби, както и малко черен пипер и дафинов лист. След като зеленчуците се задушат, долейте вода, колкото да покрие месото и гответе на тих огън.

Когато месото е почти готово, добавете чушките, чесъна и ориза и долейте още вода. След като оризът е готов, сложете нарязаните на ситно домати, сол и гответе още 10 минути.

снимка: thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Андрей ( преди 2 седмици )
Вместо олио може ли да използвам зехтин?Колко време отнема приготвянето на яснието ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар