Меню

Фетучини Алфредо със скариди

24 март 2016 | 12:00 | Илияна Николова
4 от 3 гласа
Добави в любими
500 г фетучини
1 супена лъжица масло
350 г скариди, обелени и сварени
4 скилидки чесън, млян
1 и ½ чаши течна готварска сметана
5 супени лъжици пармезан, настърган
1 супена лъжица пресен магданоз, ситно нарязан
30 мин.

  • Порции: 5

Продукти
Приготвяне

Кипнете вода в голяма тенджера. Сварете пастата. В голям тиган загрейте маслото и запържете скаридите и чесъна в него. Изсипете сметаната и бъркайте непрекъснато. Поръсете с пармезан и го добавете като продължавате да бъркате. После прибавете и подправките, може и щипка сол по желание.

Когато сосът леко се сгъсти сложете и отцедените фетучини в тигана. Разбъркайте, за да се смесят продуктите и сервирайте веднага.

Снимка: istock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай