Здраве и красота

Враговете на красивата кожа

Откажете се от готовите дресинги за салата

25.03.2014г. / 17 33ч.
Михаела Лазарова
Снимка: photl.com

Снимка: photl.com

Всяка дама се стреми да изглежда по-млада и красива. Въпреки всекидневните грижи, които полага за кожата си, често забравя, че тяхното полезно действие може да бъде нарушено от консумацията на някои храни и напитки. Често нашите любими храни се оказват и най-големият враг на кожата. Вижте някои от тях.

Преработени храни

Преработените храни не са богати на полезни хранителни вещества. Това означава, че организмът ви не получава достатъчно витамини, минерали и хранителни вещества, от които се нуждаете. За да се обновяват клетките и да имате свеж и здрав вид на лицето си, изключете от менюто си всички преработени храни.

Алкохол

Дори и след употреба на алкохол да не страдате от махмурлук, няколко питиета на ден (при някои хора са всеки ден) могат да ви накарат да изглеждате уморени часове по-късно. На сутринта лицето ви ще бъде подпухнало, очите зачервени, възможно е да се появят торбички под очите.

От друга страна алкохолът е причина за дехидратацията на тялото, което е враг номер едно на красотата. В организма ви се натрупват и допълнително токсини, което също повлиява не само на общото ви здраве, но и на красотата ви.

Колбаси

Бекон, луканки, колбаси, шунки също са с високо съдържание на натрий, наситени мазнини и захар, които са тясно свързани не само със затлъстяване, но и влошават състоянието на кожата. Тя става раздута, омазнява се повече, образуват се пъпки и т. н.

Зърнени храни

Повечето зърнени храни са изработени от рафинирани зърна и химически обогатени брашна, към които са добавени захари, изкуствени оцветители и аромати.

Маргарин

Има много спорове по отношение на маргарина и неговите ползи за здравето. Според някои специалисти той трябва да бъде избягван, а според други той е здравословен заместител на маслото. Въпреки тези твърдения, ако на трапезата ви присъства по-често маргарин, обърнете внимание на етикета на опаковката. Много видове маргарин съдържат хидрогенирани масла и трансмазнини. Те влияят негативно върху поддържането на един добър хормонален баланс.

Готов дресинг за салата

Ако предпочитате да си купите готов дресинг, може би е време да намалите неговата употреба. В списъка със съставки има различни видове Е-та. Дори и най-безобидните подобрители и овкусители могат да се окажат катастрофални за вашата кожа. Повече за най-често използваните консерванти вижте тук.

Свързани статии

Сос за барбекю

Те са вкусни, правят храната по-вкусна, но са пълни с въглехидрати, захари.

Соев сос

Въпреки че се получава от ферментацията на соя, само една супена лъжица соев сос може да съдържа над 45 % от дневната доза натрий. Повишените количества натрий в храната ви карат да консумирате повече вода, което е причина и за задържането на излишни течности. В резултат на което на другия ден вие не само ще се чувствате, но и ще изглеждате по-подути.

Снимка: Sxc.hu

Коментирай